İsrail - Filistin sorunu

'Çözüm Hamas'ın yok edilmesi değil'

ABD Savunma İstihbaratı Teşkilatı Direktörü Micheal Flynn, Hamas'ın yok edilmesi halinde yerine daha da tehlikelisinin geleceğini söyledi.

İsrail Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek başlattığı saldırılarda neredeyse tamamı sivil 1000'den fazla kişiyi öldürdü. [Fotoğraf: Reuters]

reuters haber ajansına konuşan üst düzey abd savunma bakanlığı istihbarat yetkilisi general micheal flynn, hamas'ın yok edilmesi halinde yerine sadece daha da tehlikelisinin geleceğini söyledi.  

abd savunma istihbaratı teşkilatı direktörü olarak görev yapan flynn hamas'ı sınırlı kaynakları tüketmekle ve tüneller kazarak israil'in güvenliğini tehlikeye düşürmekle suçladı.

ancak buna rağmen flynn, çarenin hamas'ı yok etmek olmadığını düşünüyor. flynn'e göre, hamas'ın tamamen bitirilmesi çare değil.

colarado'da aspen güvenlik forumu'nda konuşan flynn, "eğer hamas tamamen yok edilirse, büyük bir olasılıkla yerine çok daha kötüsü gelecektir. bu bölge için de aynı şekilde daha kötü bir sonuç doğuracaktır." dedi.

flynn, irak ve suriye'de ele geçirdiği bölgelerle gücünü giderek artıran irak şam islam devleti'ni (işid) kastederek, "hamas'ın yok edilmesinin ardından ortaya çıkacak tehdit işid gibi bir şey olabilir" diye konuştu.

flynn "ortadoğu'da barış olacak mı?" sorusuna ise "benim yaşam süremde hayır" yanıtını verdi. 

israil'in gazze'ye yönelik saldırıları 7 temmuz'da hava saldırısıyla başlamıştı. o günden bu yana gazze'de ölen filistinlilerin sayısı 1050'yi aştı. ölenlerin neredeyse tamamının sivil olduğu saldırılar yaralı sayısı ise 6 bini geçti.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;