Türkiye

Cumhuriyet gazetesi iddianamesi kabul edildi

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda; 2'si firari, 12'si tutuklu 19 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: Reuters]

istanbul 27. ağır ceza mahkemesi, istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu başsavcıvekili mehmet akif ekinci ve cumhuriyet savcısı yasemin baba’nın cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "pkk/kck, fetö/pdy ve dhkp/c'ye müzahir oldukları" iddiasıyla hazırladıkları 274 sayfalık iddianameyi kabul etti. mahkeme heyeti, ilk duruşmanın 24 temmuz'da çağlayan'daki istanbul adalet sarayı'nda yapılmasını, duruşmanın 25, 26 ve 27 temmuz'da da sürdürülmesini kararlaştırdı. 

iddianamede, can dündar, akın atalay, ahmet şık, bülent utku, kadri gürsel ve aydın engin ile "jeansbiri'' mahlaslı twitter hesabının sahibinin de aralarında bulunduğu 19 şüpheli yer aldı. iddianamede, can dündar, mehmet murat sabuncu, mehmet kadri gürsel, aydın engin, bülent yener ve günseli özaltay'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçlamasıyla ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. 

gazetenin icra kurulu başkanı akın atalay, mehmet orhan erinç ve önder çelik'in "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlamalarıyla ayrı ayrı 11,5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

şık’a “terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek” suçlaması

ahmet şık'ın "pkk ve dhkp/c silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 

bülent utku, hacı musa kart, hakan karasinir, mustafa kemal güngör, hikmet aslan çetinkaya'nın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlamalarıyla ayrı ayrı 9,5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi. 

iddianamede, güray tekinöz ve turhan günay'ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlamalarıyla ayrı ayrı 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talebinde bulunuldu. 

twitter'daki "jeansbiri" hesabının sahibi ahmet kemal aydoğdu'nun "silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak" suçlamasıyla 15 yıldan 22,5 yıla, firari şüpheli ilhan tanır'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;