Suriye'de iç savaş

Çurkin: ABD, Esed konusunda yumuşuyor

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Çurkin, ABD'nin Esed'in görevi bırakması konusundaki ısrarında yumuşama olduğunu savundu. Çurkin, Esed'in "Ülkenin tamamını geri alacağım" açıklamasını da eleştirdi.

[Fotoğraf: Reuters]

rusya’nın birleşmiş milletler daimi temsilcisi vitali çurkin, rusya’nın kommersant gazetesine verdiği röportajda, abd’nin suriye devlet başkanı beşar esed’in görevi bırakmasına dair pozisyonunda yumuşama olduğunu söyledi.

reuters’ın haberine göre çurkin, esed’in afp ajansına verdiği röportajda söylediği, “ülkenin tamamını geri alacağım” ifadesinin, rusya’nın suriye’de barışçıl diplomatik çabalarıyla bağdaşmadığını söyledi.

çurkin, “rusya suriye krizine siyasi, diplomatik ve askeri anlamda oldukça yatırım yaptı. esed’in bunu göz önünde bulundurmasını isteriz” dedi.

“başkan esed’in açıklamalarını televizyonda gördüm” diyen rus elçi, “yürütülen görüşmeler ateşkes üzerine kurulu” diye konuştu. çurkin, “eğer suriyeli yetkililer bu krizin çözümünde rusya’nın önderliğini izlerse, krizden haysiyetli bir şekilde çıkma şansları olacaktır” diye devam etti.

suriye rejimi lideri esed, afp'ye verdiği özel röportajda ülkenin tamamını geri almak için çalışacağını ancak bölgesel aktörlerin destekleri göz önüne alındığında bunun çok uzun sürecek, bedeli yüksek bir süreç olacağını ifade etmişti.

kaynak: reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;