15 Temmuz darbe girişimi

Darbecilerin Akıncı'daki bildiri provası

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci askerlerin "darbe bildirisini" okumak için Akıncı 4. Ana Jet Üssü'nde yaptıkları provaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

15 temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturma dosyasına giren görüntülerde, akıncı'daki 4. ana jet üs komutanlığı'nda, "darbe bildirisi"nin okunması için askerler tarafından, genelkurmay başkanlığı makam forsu ve türk bayrağıyla bir kürsünün bulunduğu alanın oluşturulduğu görülüyor.

alanda görüntü çekilerek prova yapılıyor. ilk provayı sivil kıyafetli bir erbaş, kendisini kayda alan komutanına kürsüden tekmil vererek gerçekleştiriyor.

daha sonra rütbeli bir asker de prova amaçlı kürsüye geliyor. kamera karşısına geçen asker, "darbe bildirisi"ni okuyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;