Ahmet Davutoğlu

Davutoğlu: 7 Şubat’tan beri intikam arayışı var

Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun MİT hakkındaki iddialarının arkasında "paralel çete"nin olduğunu söyledi: MİT Müsteşarı üzerinden milli iradeyi sorguya çekemeyenler, Kılıçdaroğlu'nu MİT’e saldırtmaya çalışıyor.

Davutoğlu, Şanlıurfa'daki AK Parti 99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu. [Fotoğraf: Zeki Öztürk - AJT]

şanlıurfa’daki ak parti 99. genişletilmiş il başkanları ve belediye başkanları toplantısı'nda konuşan başbakan ahmet davutoğlu, muhalefeti eleştirdi; chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun milli istihbarat teşkilatı’nın (mit) partisine karşı çalıştığı iddiası hakkında konuştu:

“mit müsteşarlığı’yla ilgili iddiada bulunuyorsunuz. gazetelere dayandırıyorsunuz. devleti davutoğlu’ndan iyi biliyorum diyor ama kendisi devleti gazetelerden öğreniyor. hâlâ bir rövanş peşindeler; çatı adayı kimler dikte ettiyse, bugün de itham oradan geliyor. o paralel çete, kılıçdaroğlu’na yeni bir malzeme vererek mit’e saldırtmaya çalışıyor. 7 şubat’tan bu yana intikam arayışı var demek ki. orada mit müsteşarı üzerinden milli iradeyi sorguya çekemeyenler, paralel devlet yoluyla mit’e saldırmaya çalışıyor. mit’in kazandığı dış kapasiteyi kıskanan dış güçler var. onlar da bu işte var. hiçbir devlet kurumumuzu bu tür iftiralara karşı korunaksız, dayanaksız bırakmayız.”

kılıçdaroğlu'na, siyasete seviye getirilmesi için çağrıda bulunduğunu söyleyen başbakan, "kullandığı ifadelerle bizi başbakanlığa çağırıyor. bu geçiş sürecinde türkiye’de iktidar boşluğu oluşturmadığımız gibi, kuvvetlenerek seçime hazırlıklara devam ediyoruz. türkiye bizim kudretimizi de, şefkatimizi de görebiliyor. anket yapılsın, chp’nin iktidar ihtimalini düşünen var mı?” dedi.

alevi açılımı

alevi açılımı hakkında da konuşan davutoğlu, “hacı bektaş-ı veli’ye ve tunceli’ye yaptığım temaslarda verdiğim mesajların esası açıktır. hazreti ibrahim’in yolu hacı bektaş’tan ayrılamaz. eşit vatandaşlık haklarını egemen kılacağız. kimse etnik ve mezhebi nedenlerle ayrımcılığa tabi kılınamayacak” ifadesini kullandı.

davutoğlu, mhp ve chp’yi de bu konudaki tutumlarından dolayı eleştirdi:

“birilerinin tek parti zihniyetini savunmaya devam edeceğini biliyorduk. mhp ve chp o dönemi savunmaya yeltendiler. eski türkiye ve yeni türkiye arasındaki temel fark ortaya çıkmıştır: birileri milleti adam etmeye yönelik düşünürken, biz milleti hâkim kılmaya devam edeceğiz. biz muhabbeti savunmaya devam edeceğiz. onlar çatıyla uğraşacak, biz milletin köklerinden yepyeni anayasal ve siyasal sistem inşa etmeye devam edeceğiz. dersim konusunda chp genel başkan yardımcısı yarım yamalak bir şey söyledi, parti ikiye bölündü. kendisi çıkıp bir şey söyleyemedi. bize yönelik herhangi bir ithamda bulunmadan önce kendi partinle yüzleş.

çözüm süreci

davutoğlu kürt sorununa çözüm sürecine kamu düzenini koruyarak devam edileceğini söyledi:

“bir tek siyasi yaklaşıma izin veririz, diyorlar. onun için parti binalarımıza saldırdılar. onun için farklı görüşteki masum vatandaşları hunharca katlettiler. türkiye’nin her yerinde siyaset yapmaya ve al bayrağı dalgalandırmaya kararlıyız. taviz vermeyeceğiz.”

‘anadolu toprakları her zaman açıktır’

irak'a yaptığı ziyaretten bahseden davutoğlu, "irak’ta işid terör örgütünün tehditleri devam ediyor. ayrışmalar devam ediyor. bütün iraklılar, suriyeliler bizim kardeşimizdir. aralarında ayrım yapmayız. anadolu toprakları onların anayurdu olarak her zaman açıktır. irak’ın güvenliğine yönelik askeri katkılarımız devam edecek. kılıçdaroğlu’nun sözlerinden, ak parti’nin söylemlerinden etkilendiğini anlıyoruz. ancak bazı şeyler maalesef değişmiyor. kılıçdaroğlu'nun ne hikmetse hiç terk etmediği bir ilke var, esad'la olan dostluğu. çünkü esad, arap baası'dır, chp de türk baası'dır. biz ise kardeşlik, dostluk, yeni bir medeniyetin uyanışı diyeceğiz" diye konuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;