Türkiye

Davutoğlu: Bir isme çok yaklaştık

Başbakan Davutoğlu, Ankara saldırısını canlı bombanın yaptığının kesinleştiğini ve bir isme çok yaklaştıklarını açıkladı. Bu ismin belli bir örgütü işaret ettiğini söyleyen Başbakan'a göre, öncelik olarak IŞİD bağlantısı araştırılıyor.

Konular: Türkiye

ntv'ye konuşan başbakan ahmet davutoğlu, ankara'da cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili son bilgileri paylaştı. soruşturmanın detaylarıyla ilgili bilgi vermesinin doğru olmayacağını söyleyen davutoğlu, saldırıyı canlı bombanın yaptığının kesinleştiğini ifade etti. dna testlerinin yapıldığını söyledi. bir isme yaklaştıklarını ve bunun belli bir örgütü işaret ettiğini söyleyen başbakan, öncelik olarak işid'i aldıklarını ve araştırdıklarını ifade etti. davutoğlu'nun bu konuyla ilgili açıklamalarından satır başları şöyle:

"bu eylemden 3 gün önce ankara ve istanbul’da eylem yapmak isteyen canlı bombalar yakalandı."

"bazı genel istihbaratlar var, deaş’ın 'ölümsüzler' adını verdikleri timleri hazırladıklarına yönelik. pkk’nın bazı hazırlıkları yaptığına yönelik istihbaratlar var."

"türkiye seçim kampanyası yürütüyor. hepimiz onlarca yerde miting yapıyoruz. şu anda türkiye’de kitlelerin yoğun olarak bir araya geldiği onlarca, yüzlerce faaliyet var. türkiye’nin riske açık faaliyet alanı var şu anda. zaaf ve ihmal nerede varsa gerekli değerlendirmeler yapılır, adımlar atılır. ilk adım yaraları sarmaktı."

"olayın yapılış şekline bakarak deaş’ı ilk sıraya aldık ve birinci öncelik olarak araştırılıyor. canlı bomba konusunda dhkp-c’nin de yaptığı çok eylem var."

"hangi örgüt tarafından yapılmış olursa olsun, seçimlere darbe vurma niyeti olduğu aşikâr."

"soruşturmanın detayını vermem mümkün değil ama canlı bomba olduğu kesin. dna testleri yapılıyor. iki canlı bombanın, nasıl o meydana gelmiş, bombayı nasıl taşımış olabilecekleriyle ilgili bir tespite ulaşıldı. bir isme çok yaklaşıldı, yaklaşılan isim belli bir örgütü işaret ediyor ama şu an vereceğimiz her bilgi soruşturmanın selametini etkileyebilir."

cumartesi günü, öğle saatlerinde yapılması planlanan 'emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan ankara tren garı önünde, saat 10:00 sıralarında 2 patlama olmuştu. 100'e yakın kişi hayatını kaybederken, aralarında durumu ağır olan 280'den fazla kişi yaralanmıştı. garın önünde toplanan katılımcılar sıhhiye meydanı'na gidip burada miting yapmayı planlıyordu.

"iran'la da rusya'yla da siyasi çözüm için konuşuruz"

başbakan davutoğlu ayrıca, "türkiye'nin suriye politikasını revize etmek mümkün mü?" sorusunu da cevapladı. başbakan, "suriye rejimi bu saldırılara devam ederken bir tavır değiştiremeyiz. revizyondan kasıt buysa. rusya'nın tavrını meşru görmeyiz. iran'la da rusya'yla da siyasal çözüm için konuşuruz. suriye'de iran generali var, rus uçağı var. esed ülkenin yüzde 14'ünü kontrol edebiliyor. kendi halkıyla savaşan bir rejimden bahsediyoruz" dedi.

davutoğlu, rusya'nın idlib ve halep'e dönük operasyonları nedeniyle yeni bir mülteci dalgasının türkiye'ye gelebileceğini de ifade etti.

rusya'nın ihlâlleri

davutoğlu, rusya'nın suriye'de düzenlediği hava harekâtları sırasında türkiye'nin sahasını ihlâl etmesiyle ilgili ise, "umarız bir daha böyle bir ihlâl olmaz. türkiye-rusya krizini arzu etmeyiz. gerilimden herkes zararlı çıkar. biz doğalgaz alıyoruz ama önemli bir pazarız. enerji pazarı olma mahiyetinde en hızla büyüyen enerji pazarlarından birisiyiz. konuşarak hallettik, bunu da konuşarak halledebileceğimizi biliyorum" dedi.

kaynak: ntv

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;