2015 Genel Seçimi

Davutoğlu: Birer birer maskeleri düşüyor

İki HÜDA PAR'lının Şırnak'ta öldürülmesiyle ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu, "Birer birer maskeleri düşüyor" dedi, "Peki dönüp HDP'ye 'Seçime giriyorsan silahla ne işin var?' diye sormak gerekmez mi?" diye konuştu.

Konular: Türkiye
Davutoğlu, "Peki dönüp HDP'ye 'Seçime giriyorsan silahla ne işin var?' diye sormak gerekmez mi?" dedi. [Fotoğraf: AA]

başbakan ahmet davutoğlu'nun şırnak'ın idil ilçesine kozluca köyünde, hdp-hüda par kavgası sırasında iki hüda par'lının öldürülmesini partisinin kayseri mitinginde değerlendirdi. "birer birer maskeleri düşüyor" diyen davutoğlu, şöyle devam etti:

"hdp, hani kadıköy'de, şişli'de cici çocuk oyununa giren bu demirtaş, var ya, bakın şimdi, biraz önce haber geldi, şırnak'ta uzun namlulu silahlarla başka bir partinin taraftarlarını taradılar, iki kişi vefat etti. şimdi hdp'ye sormak vakti değil mi? ak parti'nin milletvekili burhan kayatürk'e van'da saldırırsınız, siirt'te milletvekili adayımız yasin aktay'a saldırırsınız, erzurum'da abdurrahim fırat'a saldırırsınız. bizim kardeşlerimizi, siirt'te mitinge geldi diye kızlarımızı, bacılarımızı darp etmeye kalkarsınız. başka partilere saldırırsınız. peki nerede, bir kınama gördünüz mü? diğer partilerden ses çıkıyor mu? hayır. çünkü hepsi işbirlikçi. mhp'den bir kınama duydunuz mu? chp'den bir kınama duydunuz mu?"

"sandıklara baskı yapmaya çalışanlara niye sesleri çıkmıyor?"

200 aydının "hdp'ye oy verin" diyerek destek beyanında bulunduğunu belirten davutoğlu, şöyle konuştu:

"peki dönüp hdp'ye 'seçime giriyorsan silahla ne işin var?' diye sormak gerekmez mi? soruyorlar mı? dönüp ak parti'ye soruyorlar, güya otoriterleşiyormuşuz. peki, terörün gölgesinde millete baskı yaparak, sandıklara baskı yapmaya çalışan, demokrasiyi kirletmeye çalışanlara niye sesleri çıkmıyor? niye biliyor musunuz? çünkü o yolla ak parti'yi durduracaklarını zannediyorlar. eğer hdp barajı geçerse ak parti'nin oyları düşer diye düşünüyorlar. bunu mhp de istiyor, chp de ama biz başkasının barajına bakmayız. biz, milletin gönlüne bakarız. şimdi bunlara inşallah en net cevabı sandıkta verecek miyiz?"

davutoğlu miting alanında kendisini dinleyenlere  "şiddet yanlılarına, bu vandallara bir ders vermeye var mısınız" diye sordu. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;