Kobani

Davutoğlu: CHP ve HDP hesap verecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 30'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği Kobani eylemleriyle ilgili CHP ve HDP'nin hesap vereceğini söyledi. "Ne yaparlarsa yapsınlar milli birlik ve kardeşliği tahrip edemeyecekler" dedi.

Başbakan Davutoğlu Amasya'da toplu açılış töreninde konuştu. [Fotoğraf: AA]

amasya'da konuşan başbakan ahmet davutoğlu, türkiye sınırında olan işid saldırısı altındaki kürt kasabası kobani'ye destek eylemlerine tepkisini sürdürdü. 30'dan fazla kişinin öldüğü eylemlerle ilgili, ana muhalefet partisi chp ve hdp'nin hesap verme vakti olduğunu söyledi. "ne yaparlarsa yapsınlar çözüm süreci ile hedeflediğimiz milli birlik ve kardeşliği tahrip edemeyecekler" dedi.

"kurban bayramı’nda teröristler bu ülkede fetret yaşatmak istediler.  iki parti var; chp, hdp. bu ülkenin hep karşısında siyaset yapan, ‘ilk fırsatta bu ülkeyi kaosa sürükleyebilir miyiz, terörü başlatabilir miyiz’ diye sinsice, haince tuzak kuranlar. biz her zaman milli azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. millet bayram sevinci yaşarken iki partinin genel başkan yardımcıları çıkıp açıklama yaptılar. biri hdp, kobani’yi bahane ederek 'sokağa çıkın' çağrısında bulundu. diğeri chp, genel başkan yardımcısı bu çağrıyı destekledi. kılıçdaroğlu bir yandan sükûnet çağrısı yaparken diğer yandan bizim hükümetimizi işid’e destek olmakla suçladı, bu açıklamaları destekledi. fetrete izin vermeyeceğiz. bu topraklarda kargaşaya, düzensizliğe yönelecek olanlar bu emellerine ulaşamayacaklar. bu topraklarda kardeşliği egemen kılacağız. milli birliği, dirliği ve kamu düzenini en güçlü şekilde ihdas edeceğiz."

"her tedbiri alacağız"

başbakan davutoğlu polisin dinleme yetkilerini genişleten düzenlemeye yönelik eleştirilere de tepki gösterdi. 

"şimdi biz bazı tedbirler alıp adımlar atınca birtakım çevrelerden sesler yükselmeye başladı, ‘türkiye otoriterleşiyor mu, polis devleti mi oluyor’ diyorlar. peki yasin börü’nün, hüseyin hatipoğlu’nun hunharca katledilmelerine neden seyirci kaldınız? kamu düzeni söz konusu olduğunda her türlü tedbiri alacağız ama özgürlükleri de koruyacağız ve geliştireceğiz."

"maskelerin ardında siyaset yapıyorlar"

"bütün özgürlükler yok edilirken susanlar, biz bunların hesabını sormak için tedbir aldığımızda ses edecekler. yok öyle yağma. bu tedbirler, özgürlükleri teminat altına alan tedbirlerdir. bakın o nur yüzlerinizi ben görüyorum. hiçbirinizin yüzünde maske görmüyorum. niye maske takmadınız? çünkü siz buraya suç işlemek için gelmediniz. aşkla, muhabbetle geldiniz. bırakın diyarbakır’ı, batman’ı, istanbul’un sokaklarını... okmeydanı’nda yolları kesenler özgürlük mü kullanıyor? bu yolla hdp’nin de, chp’nin de, onların takipçilerinin de maskelerini indiriyoruz. çünkü onlar maskelerin ardında siyaset yapıyorlar."

9 ekim'de bingöl emniyet müdürü atalay ürker, emniyet müdür yardımcısı atif şahin ve başkomiser hüseyin hatipoğlu'na kobani eylemleri sırasında hasar gören işyerlerini gezdikleri sırada bir araçtan inen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı. emniyet müdür yardımcısı atif şahin ile başkomiser hüseyin hatipoğlu şehit olmuştu.

16 yaşındaki yasin börü de kobani’ye destek eylemleri sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybetmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;