2015 Genel Seçimi

Davutoğlu: Hedef AK Parti'yi yenilemek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti il başkanlarına hitap etti: "AK Parti’yi yenileyerek yeni Türkiye’yi kurmak… Yeni hedefimiz budur" diye konuştu. Koalisyon ihtimalleri ile ilgili olarak da, "Herkesle konuşuruz, milletimiz için en doğru olan neyse onu yaparız" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. [Fotoğraf: AA]

ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı'nda konuşan başbakan ahmet davutoğlu, "buradan bütün teşkilatlarımıza seferberlik talimatı veriyoruz. teşkilatlarımızı diri tutmanın yanında illerde ve illerin dışında türkiye’nin geleceğini ak parti’de olduğunu bir kez daha göstereceğiz. ak parti’yi yenileyerek yeni türkiye’yi kurmak… yeni hedefimiz budur" ifadelerini kullandı.

"ak parti içinde birtakım kanaatlere oynamak isteyenler çıkacaktır. ‘acaba ak parti içinde bir parçalanma yaşanır mı?’ aramıza nifak sokmak isteyenler bilsinler ki, ak parti geçici konjonktürel bir parti değil, kalıcı ideallerin partisidir ve yürüyüşü menzile ulaşana kadar devam edecektir. ancak siyaset yorgunluk da kaldırmaz. aynı tempomuzu sürdürmemiz lazım. ak parti’nin siyasi denklemin dışında kaldığı bir tablo, türkiye’nin bölündüğü bir tablo ortaya çıkarır. türkiye’nin etrafında bir ateş çemberi var. ve türkiye huzurunu koruyabilmişse her konuda gösterdiğimiz tevazuyu ak parti iktidarıyla ilgili gösteremeyiz. bunu engelleyen ak parti’dir. hangi konumda olursak olalım, bu senaryoların uygulanmasına izin vermeyiz."

"türkiye’yi aydınlığa çıkaracak çözüm yollarını ak parti bulabilir. bize her şey yakışır ama yorgunluk ve yeis asla yakışmaz. millet aşkıyla yola çıkanlar asla karamsarlığa düşmezler. dışarıdan ithal bir formülle kurulmadık, ithal edilen psikolojilerle de hareket etmeyiz. milletle irtibatımızı derinden ve kılcal damarlarla kurmalıyız. ‘bismillah’ deyin ve yeni bir yola çıkmak için kolları sıvayın."

"ak partisiz siyaset imkânsız"

"ak parti yakın ve uzak gelecekte de türkiye siyasetini yönlendirmeye devam edecektir."

"teşkilatlarımız, ak parti dimdik ayaktadır. bizi zaafa, sekteye uğratmak ve bir an bile tereddüde düşürmek mümkün değildir. ak parti’nin belirleyici rolü tartışmasızdır. 'ak parti dönemi bitti' diye başlıklar atanlar bilsin ki bu tablo ak parti'siz bir türkiye siyasetinin imkânsızlığını ortaya koydu."

"herkesle konuşuruz"

davutoğlu, koalisyon ihtimalleri ile ilgili olarak da, "kapıları hiçbir zaman kapatmadık; siyaset kapılarını da, millete karşı gönül kapılarını da hep açık tuttuk. ilk geceden kapıları kapatanların da düşünmesi lazım. herkesle konuşuruz, milletimiz için en doğru olan neyse onu yaparız" dedi.

"mesajı görmezden gelemeyiz"

"daha güçlü bir ak parti için de kendi iç muhasebemizi yapmak zorundayız. istişarelerimiz sadece ankara’da değil, her il ve ilçede sürecek. oy oranımızda bir düşme olmuşsa, doğru dersler çıkarmalıyız. özgüvenimizi güçlü tutacağız ama kibir asla olmayacak. ne millete kibir göstereceğiz ne de milletin vermek istediği bir mesaj da varsa bunu görmezden gelemeyiz."

"hiç kimsenin şu veya bu başkentte oturarak, şu veya bu koalisyon modelinde türkiye’ye gömlek biçmesine izin vermeyeceğiz. bizler koalisyonun türkiye için uygun olmadığını hem sayın cumhurbaşkanımız hem ben anlattık. hâlâ da aynı kanaatteyiz. türkiye’de sistem değişikliği ve anayasa değişikliğine de inancımız tam. ama bir yandan da son derece realist, tekrar türkiye’yi aydınlığa çıkaracak çözüm yollarını da ancak ve ancak ak parti bulabilir." 

millete küskünlük olmaz 

"nihai otorite millettir ve millet iradesi esastır" diyen davutoğlu, "ak parti hangi sonucu alırsa alsın, millet iradesi konusunda herhangi bir tavır almaz" ifadelerini kullandı:

"ak parti milli irade ile yükseldi ve yükselmeye devam edecek. millete küskünlük olmaz, sitem edilmez. millet amirdir, devlet memurdur. bu seçimler bir kez daha gösterdi ki ak parti milletin omurgasıdır. herkesin seçim neticelerini doğru okuması lazım, hepimiz muhasebe yapacağız. hangi istatistikle, perspektiften bakılırsa bakılsın yegâne türkiye partisi ak parti’dir. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin ülkeyi idare etme iddiası olamaz. seçimin bir sonucu da ana muhalefet boşluğudur. temsil kabiliyeti yüksek parti ak parti’dir."

hdp'ye mesaj

"ümit ederiz (hdp) bu türkiyelileşme sürecinde samimi tavırlarını gösterir ve teröre karşı açık tavır gösterirler."

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;