Suriye'de iç savaş

Davutoğlu: Kara operasyonu hazırlığı yok

Başbakan Davutoğlu, Suriye'ye olası bir kara operasyonuyla ilgili hazırlık olmadığını söyledi ve "Kısa dönemde böyle bir beklenti içinde olmamak icap eder" diye de ekledi. Başbakan, "Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit olursa, nerede olursa olsun, oraya dönük çalışma yapılır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda soruları yanıtladı. [Fotoğraf: AA]

diyanet işleri başkanlığı'na yeniden atanan mehmet görmez'i makamında ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan başbakan ahmet davutoğlu, suriye'ye olası bir kara operasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı. davutoğlu, "türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit olursa, nerede olursa olsun, oraya dönük çalışma yapılır. ama şu anda türkiye'nin irak ya da suriye bağlamında herhangi bir kara operasyonu hazırlığı söz konusu değil. kısa dönemde böyle bir beklenti içinde olmamak icap eder" dedi.

uluslararası toplumun suriye krizine mutlaka bir çözüm bulmak zorunda olduğunu dile getiren davutoğlu, şöyle devam etti:

"bu krize çözüm bulurken entegre bir stratejinin parçası olarak herhangi bir faaliyet yapmak gerekirse uluslararası toplumla birlikte türkiye de üzerine düşeni yapar. dediğimiz budur. ama türkiye'ye dönük bir saldırı veya tehdit olursa kimseden hiçbir şekilde herhangi bir işaret veya karar beklemeksizin türkiye gereken her türlü tedbiri alır. şu anda suriye bağlamında söylüyorum, böyle bir durum söz konusu değil ama gerekirse de her türlü tedbiri almak için hazırlıklarımız ve çalışmalarımız vardır. dün genelkurmay başkanımızla da haftalık görüşmemizde bütün bunları detaylı bir şekilde ele aldık."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;