Genel seçim

Davutoğlu: Türkiye 3. seçimi kaldırmaz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'dan sonra bir seçim daha olup olmayacağı yönündeki soruya "Türkiye'nin üçüncü bir seçimi kaldırabileceğini inanmıyorum" yanıtını verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu [Fotoğraf: AA / Arşiv]

başbakan ve ak parti genel başkanı ahmet davutoğlu, ntv'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. başbakan,  '1 kasım'dan sonra bir seçim daha olur mu?' sorusuna "türkiye'nin üçüncü seçimi kaldırabileceğine inanmıyorum" cevabını verdi. 

7 haziran'da yapılan seçimde ikinci parti ile aralarında 16 puan fark bulunduğuna işaret eden davutoğlu, "eğer 3 partili bir sistem olsaydı, biz şu anda 320 civarındaki milletvekiliyle yine iktidardık. burada oyunun sonucunu değiştiren şey, dördüncü bir partinin daha barajı geçmesi oldu" ifadesini kullandı.

davutoğlu, 2002'deki seçimde yüzde 34,5'la neredeyse anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaştıklarını, bunun nedeninin ise iki partinin meclis'te olduğunu dile getirerek, bu genel seçimde ise 4 partinin barajı geçtiğini kaydetti.

bu seçimde oylarının artmasını ve tek parti olarak iktidara ulaşmayı istediklerini belirten davutoğlu, bunun için de gece gündüz çalıştıklarını bildirdi. üçüncü bir seçim olasılığıyla ilgili soruya ise başbakan ahmet davutoğlu, "böyle bir şey bizim gündemimizde yok, türkiye'nin de bunu kaldıracağını düşünmüyorum" yanıtını verdi.

davutoğlu, 4 ayda neler çektiklerini kendilerinin çok iyi bildiğini ve şu anda ülkeyi kendisinin yönettiğini anlatarak, meclis'i bağımsız bakanların yemini için kısa bir süre açtıklarını ancak birbirine düşman 3 partinin anlaşarak, hükümete karşı bir eyleme yöneldiklerine işaret etti. davutoğlu, şunları söyledi:
 

başbakan, 7 haziran sonrası koalisyon görüşmelerini de değerlendirirken "çok net koalisyon önerdik. ama karşımızda şu tavır olursa, 'siz 13 yıl memleketi yıkım hükümeti idare ettiniz, biz şimdi onarmaya geliyoruz' denirse, 'bir dakika kardeşim. bu nasıl ortaklık' denir. dış politikada, eğitimde vs. anlaşamadık. buna diyeceğim bir şey yok. sonra terörle ilgili bir araya geldik. ama, sayın kılıçdaroğlu'nun, 'davutoğlu bana öyle şeyler söyledi ki, anlatırsam zor durumda kalır' ifadesi, benim ona güvenimi derinden sarstı. bir anda, bir şüphe hali. millette bir şüphe uyandırıyor. dün de antalya'da söyledim. ne biliyorsanız söyleyin, artık çok hoşlanmamama rağmen, meydan okumada çıtayı yükseltmek için 'söylemiyorsanız namertsiniz' dedim." diye konuştu. 

'üçlü koalisyon bile düşündüm'

başbakan, "sayın bahçeli, kendi tabanından bile tepki alıyor. bu yüzden ne yapacağını şaşırdı. bahçeli ile görüştüğümde ilk anda koalisyona karşı olduğunu söyledi. üçlü koalisyon dahi düşünüyordum. bahçeli'nin 'hayır'larında iyi niyet yoktu." dedi. 

kaynak: ntv

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;