2015 Genel Seçimi

Davutoğlu'ndan saldırı tepkisi

Başbakan Davutoğlu, Siirt'te saldırıya uğradığını söylediği 3 AK Parti'li kadın için geçmiş olsun telefonu etti. Başbakan, saldırının HDP binası önünde olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Başbakan Davutoğlu, Van Beşyol'da seçim mitingi yaptı. [Fotoğraf: AA]

van'da seçim mitingi yapan başbakan ahmet davutoğlu, 3 ak parti'li kadının siirt'teki hdp seçim bürosu önünde saldırıya uğradığını anlattı. başbakan davutoğlu, hdp'ye ve hdp eş başkanı selahattin demirtaş'a tepkiliydi.

"dün siirt'te miting yaptık, mitingden çıktık, ben tunceli'ye geçerken bir haber geldi. üç kız kardeşimiz, ak genç'li üç kız; elif, merve, yeter. bizim mitingden çıkıp hdp binasının önünden geçerken barbar birtakım zorbalar tarafından saldırıya uğradı. bunlar hani kadına karşı şiddeti gündeme getirenler, ki biz herkesten önce getirdik, şimdi cevap versinler. bu barbar, zorba erkekler hdp binasından çıktı ve bizim kız kardeşlerimize, bacılarımıza saldırdılar. hdp binasının hemen önünde oldu bu olay. biz, hdp binalarına saldırı yapıldığında hemen karşı bir tepkiyle kınadık, daha şimdiye kadar ne demirtaş'tan, ne hdp'den, ne özgürlükçü geçinen aydınlardan ak parti'lilere yapılan saldırılara tek bir kınama gelmedi."

"geçmiş olsun" telefonu

başbakan davutoğlu, siirt'te saldırıya uğrayan 3'ü kadın, 4 ak partili için gençlik kolları başkanı murat özekinci'yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

ak parti gençlik kolları başkanı özekinci, davutoğlu'nun ak parti siirt gençlik kolları ar-ge başkanı elif ekinci, gençlik kolları üyesi merve yılmaz, yeter timurtaş ve şemsettin şeker için kendisine geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu anlattı.

ekinci, "başbakanımız telefon görüşmesinde partililerimizin durumunu sordu, saldırıya uğrayan arkadaşlarımızı da arayacaklarını, konunun takipçisi olduklarını ifade ettiler" dedi.

ak parti camiası olarak saldırıyı kınadıklarını söyleyen özekinci, "kadına kalkan el kırılmalıdır. biz, 'kadına şiddete hayır' diyoruz her zaman. kadın haklarını savunduğunu ileri süren partinin mensuplarının bu tür olaylarda yer alması daha çok üzücü. bu konu bütün bir camiaya belki mal edilemez ama bu tür insanların da bir an önce bulunarak, kamuoyunun önüne getirilmesi gerekiyor. bu konuda bizi derinden üzmüştür" dedi.

kadınlar kınadı

eğitim bir-sen siirt şubesi kadın komisyonu başkanı mesude hazar ve siirt değişim ve kadın derneği başkanı pelin ertekin de yaptıkları açıklamayla kadına şiddete tepki gösterdi.

doğu ve güneydoğu anadolu bölgesindeki birçok kadın sivil toplum kuruluşunca oluşturulan öncü kadınlar platformu sözcüsü ve töre cinayetlerini önleme ve kadın potansiyelini değerlendirme derneği (törkad) başkanı zeynep alkış da kadına yönelik her türlü şiddet uygulayan kişi, kurum ve partileri kınadı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;