HSYK

Davutoğlu'nu sicil affı ziyareti

HSYK seçimleri için geçtiğimiz Pazar günü adaylarını açıklayan Yargıda Birlik Platformu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Platform üyeleri hakim savcıların taleplerini Başbakan'a iletirken savcılar için sicil affı istedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sicil affıyla ilgili tasarının Meclis'e sevk edileceğini açıklamıştı.

Konular: Türkiye, HSYK

Haberin Öne Çıkanları

Yargıda Birlik Platformu

Platform Başbakanla görüştü

Sicil affı istendi

Yargıda Birlik Platformu üyeleri Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. [CHA]

12 ekim 2014 tarihinde yapılacak hsyk seçimleri öncesi hâkim ve savcıların taleplerini alan yargıda birlik platformu, talepleri başbakan ahmet davutoğlu ile görüşerek iletti. platform üyeleri görüşme sonrası açıklama yaptı. platform sözcüsü ankara cumhuriyet savcısı abbas özden, görüşmenin olumlu geçtiğini, başbakan davutoğlu’nun da yargıyı birinci planda değerlendirdiğini gördüklerini söyledi:

“hâkim ve savcıların özlük hakları, haksız soruşturmalardan yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi konusunu dile getirdik. başbakan davutoğlu bu konularda gerekli talimatları verdiğini söyledi. idari yargıda hukukçu olmayan hâkim ve savcıların mesleğini icra ederken kontenjanlara dokunulmadan hukuk fakültesine sınavsız girebilmelerini istedik. davutoğlu bu konuda da gerekli girişimlerin yapılacağını söyledi"

adalet bakanı bekir bozdağ hâkim ve savcılara sicil affı ve özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili düzenlemenin ekim ayında meclis'e sunulacağını açıklamıştı.

askerlik konusu ele alındı

hâkim ve savcıların askerlik sorununa da dikkat çeken özden, adli tatil dönemi içerisinde hâkim ve savcıların kısa dönem askerliklerini yaparak, kalan süreyi meslekte tamamlamaları konusunda çalışma yapılmasını istediklerini belirtti:

“başbakan davutoğlu bu duruma olumlu baktı. bundan sonra da arkadaşlarımıza verdiğimiz sözleri yargıda birlik platformu olarak yetkili mercilere ileteceğiz. takipçisi olacağız. verdiğimiz sözler o toplantılarda kalmadı. sonuna kadar takipçisiyiz. sanırım olumlu sonuçlar alacağız."

cemaat konusu da gündeme geldi

"paralel yapılanma konusunda sayın başbakan ya da sayın bakan hassasiyetlerini iletti mi ya da siz ilettiniz mi?" sorusu üzerine özden, "evet, değerlendirme konusu yapıldı. uzun süreli toplantımız oldu. dediğim konuların hepsinde sayın başbakan, bakan'ı çağırarak bizzat bizim huzurumuzda ilettiler, gerekli işlemleri başlatacaklarını söylediler" diye konuştu.

"disiplin affının hangi dönemi kapsayacağı" yönündeki soru üzerine de özden, bundan önceki bütün dönemi kapsayacağını kaydetti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;