Basketbol

Demirel FIBA Avrupa Başkanı oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Başkanı seçildi

Konular: Spor
Turgay Demirel eski bir milli basketbolcu. [AA]

almanya'nın münih kentinde gerçekleştirilen iki günlük fiba avrupa genel kurulu sona erdi.

fiba avrupa başkanlığı için turgay demirel'in yanı sıra makedonya basketbol federasyonu başkanı daniel dimevski de yarıştı.

fiba avrupa'ya üye ülkelerin basketbol federasyonları ve yetkililerinden oluşan delegelerin 40'ının oyunu alan demirel, fiba avrupa başkanlığı'na seçildi. diğer aday daniel dimevski ise sekiz oyda kaldı. iki oy da geçersiz sayıldı.

bu göreve getirilen ilk türk başkan unvanını kazanan turgay demirel'in görev süresi beş yıl.

sonucun açıklanmasının ardından konuşan demirel "fiba avrupa başkanı olarak seçilmiş olmak büyük bir onur ve bu önemli görevi bana veren fiba avrupa'ya ve üyelerine teşekkür ederim" dedi. demirel "dünyanın en çok ilgi çeken ve zevkli spor dallarından biri olan basketbolu avrupa’da birkaç adım daha  ileriye taşımak amacıyla meslektaşlarımla birlikte çalışacağım için heyecanlıyım" açıklamasını yaptı.

turgay demirel, türkiye basketbol federasyonu başkanı olarak 1992'de görev aldı ve geride kalan 22 yıl içinde üst üste altı defa başkan seçildi.

türkiye basketbol federasyonu yönetim kurulu üyesi ve türk milli takım teknik menajeri harun erdenay da fiba avrupa yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

avrupa basketbolunun yönetim organı olan fiba avrupa, eurocup, euroleague kadınlar ve eurochallenge dahil olmak üzere avrupa'nın en büyük profesyonel liglerini yönetiyor. aynı zamanda dünyanın en büyük kıtasal turnuvası olan eurobasket ve eurobasket kadınlar'ı organize ediyor.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;