Süleyman Demirel

Demirel'in naaşı memleketinde

9. Cumhurbaşkanı Demirel için ilk tören evinin olduğu Güniz Sokak'ta yapıldı. Meclis'teki devlet töreni ve Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazı devletin zirvesini de bir araya getirdi. Demirel'in naaşı akşam saatlerinde askeri uçakla Isparta'ya götürüldü.

 

9. cumhurbaşkanı süleyman demirel için saat 08:00'de güniz sokak'ta tören yapıldı. güniz sokak'ta etrafa memleketi isparta'nın simgesi gül suyu sıkıldı. demirel'in naaşı saat 09:00 sıralarında da devlet töreni için türkiye büyük millet meclisi'ne (tbmm) götürüldü.

meclis'teki törene cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, başbakan ahmet davutoğlu, tbmm başkanı cemil çiçek, 11. cumhurbaşkanı abdullah gül'ün de aralarında olduğu isimler katıldı. cumhurbaşkanı erdoğan törende, demirel için "canlı tarih" ifadesini kullandığı kısa bir konuşma yaptı.

9. cumhurbaşkanı süleyman demirel'in vefatı nedeniyle ankara'da yapılacak cenaze törenine 9 ülkeden devlet yetkilisi de katıldı.

kktc'den cumhurbaşkanı mustafa akıncı, başbakan özkan yorgancıoğlu ve eski cumhurbaşkanı derviş eroğlu'nun bulunduğu törende, hırvatistan eski başbakan yardımcısı ve eski dışişleri bakanı mate granic, kırgızistan dışişleri bakanı erlan abdyldaev, ukrayna parlamentosu milletvekili ve kırım-tatar meclisi'nin eski başkanı mustafa abdülcemil kırımoğlu, azerbaycan milli meclis başkanı oktay asadov ve dışişleri bakan yardımcısı halef halefov, nahçivan başbakanı alovsat bakşıyev, romanya dışişleri bakanlığı devlet sekreteri georghe ciamba, gürcistan mülteciler ve yerleşim bakanı sozar subari de yer aldı. karadeniz ekonomik işbirliği örgütü'nü temsilen de genel sekreter yardımcısı hasan baytekin törendeydi.

demirel'in naaşı meclis'ten top arabasına konularak vatandaşların korteji eşliğinde kocatepe camii'ne götürüldü. burada cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. cenaze namazını eski diyanet işleri başkanı mehmet nuri yılmaz kıldırdı. cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, başbakan ahmet davutoğlu, 11. cumhurbaşkanı abdullah gül yan yana saf tuttu.

 

demirel'in naaşı askeri uçakla memleketi isparta'ya götürüldü. demirel'in naaşını taşıyan cenaze aracına yol kenarında bekleyen ispartalılar güller attı. eski cumhurbaşkanı'nın naaşı cumartesi günü burada defnedilecek.

91 yaşındaki 9. cumhurbaşkanı süleyman demirel, çarşamba günü vefat etmişti. ölüm nedeni solunum yolu enfeksiyonu, böbrek ve kalp yetmezliği olarak açıklandı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;