Futbol

Demirören'den 'evet' çağrısı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Futbol Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Sayın Cumhurbaşkanım daha güçlü Türkiye için 17 Nisan sabahı 'Evet' diyen bir Türkiye'ye uyanmak için saygılarımı sunuyorum." dedi.

Konular: Spor

türk futbolunda en büyük şanslarının cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'ın verdiği destek olduğunu anlatan demirören, şunları söyledi:

"artık biz futbolu seyreden değil, avrupa tarafından takip edilen bir ülke haline geldik. artık uefa başkanlık seçiminde söz sahibi ülkeyiz. belirleyici ülke haline geldik. fikri alınan, tavrı ne olacak diye merak edilen ülke haline geldik. bizim önerdiğimiz kişi uefa başkanı oldu. nisan ayındaki seçimde de büyük bir ihtimalle bir türk arkadaşımız yönetimde yer alacak. sayın cumhurbaşkanım, gücümüzü sizden ve devletten alarak 2024 avrupa futbol şampiyonası'na aday olduk. yeni türkiye, bu şampiyonayı saygınlığıyla organizasyonu alacak güçtedir. bu federasyonumuzun olduğu kadar, devletimizin, ekonomimizin gücüyle geldiğimiz noktadır. bundan sonra da böyle devam edecek. artık avrupa'da ve dünyada söz sahibi ülkeyiz. sayın cumhurbaşkanım daha güçlü türkiye için 17 nisan sabahı 'evet' diyen bir türkiye'ye uyanmak için saygılarımı sunuyorum."

spor toto süper lig maçları için yapılan yayın ihalesinin 600 milyon dolarlık bedelle tamamlandığına dikkati çeken demirören, şöyle konuştu:

"bu sadece ülkemize yapılan yatırım değil, ülkemize duyulan güvenden ötürü. sayın cumhurbaşkanım, türk futbol ailesi adına size minnettarım. siz güçlendikçe futbol da güçlendi. milli gelirimiz 3 bin dolardan 10 bin dolar seviyesine yükseldikçe şubat ayında avrupa'da üç takımla mücadele eder hale geldik. belki de şampiyonluklar gelecek."

kulüpler birliği vakfı ile yaptıkları iş birliğiyle türk futbolunun çağ atladığını belirten demirören, "bundan sonra yapmamız gereken futbolumuzun marka değerini artırmak. kulüplerimiz 'ben' değil, 'biz' demeli. başkanlar ve yöneticiler konuşmalarında yapıcı olmalılar. herkes bir günde sonuç almaya çalışıyor. böyle devrim niteliğinde çalışmalarda bir günde sonuç alınamaz. seyirci konusunda yüzde 10 düşüş var ama yüzde 50 artırmak için buna ihtiyaç var. tribün profilleri hızla değişiyor." şeklinde konuştu.

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;