HDP

Demirtaş: Cizre'nin külleri Türkiye'ye dağıldı

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Oteller, sahiller, iş yerleri bomboş. Tarihin en büyük turizm krizi yaşanıyor. Cizre'nin külleri bütün Türkiye'ye dağıldı, ortaya bu tablo çıktı. Buna sessiz kalanlar bu suça ortak oldular" dedi.

Konular: Türkiye, HDP

van ipekyolu belediyesi'nin iftarına katılan hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, bütün kış boyunca sur, silopi, silvan, nusaybin, varto ve yüksekova'da yaşanan olaylara karşı çözüm üretmeye çalıştıklarını, durumun bu noktaya gelmemesi için her şeyi yaptıklarını savunan demirtaş, "elinde silah olanlara karşı devlet hukuk çerçevesinde ona karşı silah kullanabilir ama devlet bunu ihlâl ettiği anda orada artık devlet yoktur. elinde silahlı insanlar var diye bir kentin tamamını yıkamazsın" dedi.

kentleri el ele vererek yeniden inşa edeceklerini belirten demirtaş, kentleri kendi kaderine terk etmeyeceklerini, insanların da başlatacakları kampanyalara güçlü destek vermesi gerektiğini söyledi.

"cizre yakıldı ancak bodrum, antalya, alanya'nın durumu daha virane" diyen demirtaş, şöyle devam etti:

"oteller, sahiller, iş yerleri bomboş. tarihin en büyük turizm krizi yaşanıyor. cizre'nin külleri bütün türkiye'ye dağıldı, ortaya bu tablo çıktı. buna sessiz kalanlar bu suça ortak oldular. akp, suriye'de savaşın büyümesinin en büyük nedenlerinden biridir. hiçbir konuda doğru politikayı üretemediler. hepsinin sorumlusu olarak da bizi gösteriyorlar. seçimi kazanamıyorlar. seçimle alamayacakları belediyeyi operasyonla kayyum hareketiyle almak istiyorlar. terör dediği zaman batı gözünü kapatıyor. o nedenle 'dağa para gönderiyorlar' diye iftira atıyorlar. müfettişler bütün belediyelerimizde teftiş yapıyor. bizim belediyelerimiz 1 yıldır teftişte. hiçbir alâkası yok. bunun hazırlığını yapıyorlar, gasp yoluyla el koymaya çalışıyorlar. hiçbir haklılığı olamaz bunun. buna izin verilmemesi lâzım. buradan van barosu, ticaret ve sanayi odası, stk temsilcilerine sesleniyorum. çıkıp açıklama yapmalılar. 'burayı halk seçti, yerine memur atarsan çalışmayacağız' denilmesi lâzım. atayacağın memur seçilen belediye başkanının yerine geçebilir mi? sizin iradenizi temsil edebilir mi? her yerde güçlü sahiplenmenin olması lâzım."

demirtaş, barış politikalarından asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, "insan evladı tarlada yetişmiyor. herkesin evladı kıymetlidir. çocuğunun üniformasına göre  sevgi ve acı değişmez. bu nedenle barışı dile getirmekten geri durmayacağız. barış dediğimiz şey karşılıklı bir iştir" ifadesini kullandı.

dokunulmazlıkların kaldırılmasına da değinen demirtaş, "dokunulmazlık meselesinde hiçbir şey gözümüzde değil. bu ödenen bedeller karşısında bunu tartışmayız bile. yüksekova'nın haline bakarız, orada ödenen bedeller karşısında bundan utanırız. canımızı alsalar halkımıza borçlu gitmiş oluruz ama sizlerin de bu baskılar karşısında korkmadan yürümeniz lâzım" diye konuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;