Türkiye

Demirtaş: Hepimize hesap sorsunlar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 6-8 Ekim Kobani olaylarıyla ilgili hakkında başlatılan soruşturma hakkında, "550 milletvekili ve Cumhurbaşkanı da dahil hepimizin dokunulmazlığı kalksın. Hepimize hesap sorsunlar" dedi.

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş, diyarbakır cumhuriyet başsavcılığınca hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin, “soruşturma geçen yıl başlatılmıştı. yeni başlamış bir soruşturma değil. beni suçlayacak en küçük bir şey varsa, dokunulmazlığın kaldırılmasını ben kendim istedim" dedi.

sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler, yazarlar ve islami kanaat önderleriyle bir araya geldiği basına kapalı toplantı öncesi açıklama yapan demirtaş şunları söyledi:

"dokunulmazlık zırhına sığınacak insanlar değiliz. 550 milletvekili ve cumhurbaşkanı da dahil hepimizin dokunulmazlığı kalksın. kim ne halt yemiş, beraber hesap verelim. hepimize hesap sorsunlar. korkmuyorlarsa buyursunlar.”

'evlatlar kolay mı yetişiyor'

başbakan ahmet davutoğlu'nun son operasyonlara 'huzur ve demokrasi' adını verdiğinin hatırlatılması üzerine demirtaş, "sayın başbakan kendisini vicdanlı, inançlı bir insan olarak tanımlıyor. ülkemizde buna benzer, bundan daha ağır çatışmaları çok yaşadık. ölümler gördük, acılar yaşadık. bu vicdanlı ve inançlı sayın başbakan'a şunu sormak istiyorum: adına huzur, bilmem ne operasyonu dediğiniz operasyon kapsamında tam 5 gündür, 50 derece sıcağın altında habur sınır kapısında, 13 ypg'linin cenazesi sizin emriniz ve talimatıyla bekletiliyor" dedi.

ortada bir vatan savunması olmadığını belirten demirtaş, "sen kimin evladını, kendi iktidarın için ölüme gönderiyorsun? bu evlatlar kolay mı yetişiyor? efendim, 'biz evlatlarımızı gerekirse feda ederiz' diyor. edin bakalım evlatlarınızı, hepsi çürük raporu almışlar" diye konuştu.

hdp eş başkanı, "bak yoksulun evladı bayraklara sarılıp geliyor. hanginiz evladınızı feda ediyorsunuz? biz size savaş yaptırmayacağız. hükümet aklını başına almalı. bu ülke barış istiyor" dedi.

pkk'nın 'masaya oturmaya hazırız' diye açıklama yaptığını söyleyen demirtaş, "bizim çağırımıza karşılık verdi. 'elimizi tetikten çekmeye hazırız' diye. ülkenin başbakanı buna mutlaka sağduyulu bir cevap vermek durumundadır" diye konuştu.

"bu millet, bu devlet, bu toplum sizin malınız, mülkünüz değil. kendinize gelin" diyen demirtaş, "sandığın sonucuna önce bir saygı duyun, ondan sonra ülkede çözülmeyecek hiçbir sorun kalmaz. ülkeyi savaşa sürüklemelerinin nedeni, 7 haziran'da aldıkları yenilgidir. bunu kendileri de ifade ediyorlar" ifadelerini kullandı.

hdp'nin suç duyuruları

hdp, cuma günü selahattin demirtaş ve figen yüksekdağ adına ankara ve istanbul başsavcılıklarına cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ve başbakan ahmet davutoğlu aleyhinde “yargıya talimat” iddiasıyla suç duyurularında bulundu.

demirtaş bu konuda, "yargıyı yönlendirme sayın cumhurbaşkanının, sayın başbakanın talimatıyla olmuştur. yargı eğer onların talimatıyla çalışmışsa, suç işlemiştir. biz o nedenle sayın cumhurbaşkanı ve sayın başbakan hakkında suç duyurusunda bulunduk. yargı siyasetçilerin talimatıyla, emriyle çalışmaz, çalışamaz. ortada yargıya güven kalmazsa devletin temeli sarsılmış olur. yargı mensuplarının da buna azami dikkat etmesi lazım" dedi.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;