Avrupa

Denktaş'ın durumu kritik

Hastane yetkilileri, KKTC'nin 88 yaşındaki kurucu cumhurbaşkanının durumunun çoklu organ yetmezliği sebebiyle kritik olduğunu söyledi.

Konular: Sağlık

Haberin Öne Çıkanları

Böbrek ve karaciğerde sorun

Doktor açıklama yapacak

Beyin kanaması geçirmişti

Sağlık durumu ciddileşen Denktaş, aşırı su kaybı nedeniyle bu hafta başında hastaneye kaldırılmıştı.

kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nin (kktc) kurucu cumhurbaşkanı rauf denktaş'ın durumu kötüye gidiyor. yakın doğu hastanesi, denktaş'ın böbreklerinde ve karaciğerinde ciddi problem olduğunu söyledi.

çoklu organ yetmezliği sebebiyle sağlık durumu ciddileşen denktaş, aşırı su kaybı nedeniyle bu hafta başında hastaneye kaldırılmıştı.

hastane, 88 yaşındaki denktaş'ın durumunun kritik olduğu vurguladı. denktaş'ın doktorları ise birkaç saat içinde detaylı bir açıklama yapacak. 

'ölüyor dediler, dışarı çıktım'

geçen yılın mayıs ayında beyin kanaması geçiren ve sol tarafı felç olan kktc'nin ilk cumhurbaşkanı rauf denktaş, 29 ekim'de hastaneden taburcu edildikten sonra ilk kez 15 aralık'ta evinden dışarı çıkmıştı. havanın da güzel olmasından yararlanarak ilk kez evinden çıkan denktaş, ''benim için 'ölüyor' dediler, dışarı çıktım'' demişti.

denktaş, yakın doğu üniversitesi (ydü) tıp fakültesi hastanesi'ndeki tedavisinin ardından rehabilitasyon süreci için 8 temmuz'da ankara'ya, genelkurmay başkanlığı rehabilitasyon merkezi'ne götürülmüştü. rauf denktaş'ın tedavisine ankara'da gülhane askeri tıp akademisi'nde (gata) devam edilmişti.

beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin boşaltılması için 25 ağustos'ta ameliyat edilen denktaş, 30 ağustos'ta da kktc'ye ydü hastanesi'ne getirilmişti.

denktaş, beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin artması nedeniyle 5 eylül'de ydü hastanesi'nde yeniden ameliyat olmuş, 29 ekim'de de taburcu edilmişti.

kaynak: anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;