Sağlık

Depodan ilaç satılmayacak

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, ecza depolarının perakende ilaç satmaları konusunun gündemden çıktığını söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

TEB heyeti yönetmeliğin bir an önce çıkmasını, uzmanlık yasasının gözden geçirilmesini, stok zararını azaltmak için 60 günlük geçiş süresi tanınmasını istedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TEB heyetiyle görüşüp sorunlarını dinledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TEB heyetiyle görüşüp sorunlarını dinledi. [Al Jazeera Türk]

türk eczacıları birliği (teb) heyeti sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu’nu ziyaret ederek eczacıların güncel sorunlarını anlattı. bakan müezzinoğlu, depoların perakende ilaç satmaları konusundaki çalışmaların gündemden kalktığını söyledi.

görüşmede, eczacılar ve eczaneler hakkında yönetmelik, eczacılıkta uzmanlık yasa teklifi başta olmak üzere, kamuda çalışan eczacıların ücretlerinin iyileştirilmesi, ecza depolarının perakende ilaç satmalarına izin verilmesi, ilaç fiyatlarının belirlenmesi sürecinde stok eritilmesi için verilen 60 gün süre de konuşuldu.

ayrıca, suriyeli sığınmacıların ilaç tedariki için afad ile protokol yapılması konusunda bakanlık görüşünün afad'a iletilmesi de istendi.

sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu, kamuda çalışan eczacıların özlük hakları konusunda bu aşamada bir iyileştirme yapılamayacağını, stok zararı ile ilgili 60 günlük süre tanınması önerisine olumlu yaklaştıklarını, eczacılıkta uzmanlık yasası teklifi ile ilgili önerileri de değerlendireceklerini söyledi. bakan müezzinoğlu’nun afad’a gerekli bildirimin yapılaması konusunda talimat verdiği belirtildi

görüşmelere sağlık bakanlığı müsteşar yardımcısı dr. ekrem atbakan da katıldı. heyette teb başkanı ecz. erdoğan çolak, ii. başkan ecz. arman üney, genel sekreter uzm. ecz. harun kızılay, sayman ecz. ismail başdil ve merkez heyeti üyesi ecz. ahmet özçavuşoğlu yer aldı.

kaynak: al jazeera türk

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;