Suriye'de iç savaş

Dera ve Kalamun'da bombardıman

Muhalif Şam Haber Ajansı Suriye uçaklarının ülkenin güneyindeki Dera’ya yönelik saldırılarında yedi kişinin öldüğünü söyledi.

Konular: Ortadoğu
Suriye uçaklarının Halep'e yönelik saldırıları Cuma günü de devam etti. Reuters

muhalifler suriye ordusunun dera’nın inhal, naima, kabakib ve batı kariye bölgelerini yoğun biçimde bombaladığını söyledi.

suriye ordusu son günlerde ürdün sınırındaki dera kentinde kontrolü tamamen ele geçirmek için operasyonlarını sıklaştırdı.

öso şam’da saldırdı

muhalifler, özgür suriye ordusu'na bağlı (öso) özel görevler timi’nin başkent şam’daki güvenlik güçlerine ait bazı hedeflere füze saldırısı düzenlediğini söyledi. muhalifler bu saldırıların şam ve diğer bölgelerde rejimin uyguladığı kuşatmalara tepki olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

kalamun’da çatışmalar

suriye devrim koordinasyonlar birliği de sabah erken saatlerden itibaren suriye savaş uçaklarının şam’ın kırsalındaki kalemun’un yabrud bölgesini bombalaması sonucu ölen ve yaralananların olduğunu söyledi.

muhalifler yabrud’da hizbullah destekli suriye ordu birlikleriyle çatıştıklarını ifade etti. suriye devrim genel konseyi sözcüsü amir kalamuni, al jazeera’ye bölgenin dağlık yapısının özgür suriye ordusu’nun direnişini kolaylaştırdığını ifade etti.

şam ve halep arasında stratejik bir öneme sahip yebrud aynı zamanda şam’ın kuzeyindeki dağlık kalamun bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki tek şehir.

şam’ın cobar mahallesi'nde muhaliflerle suriye ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

halep

muhalifler, suriye savaş uçaklarının halep’in şeyh neccar mahallesi'ni de bombaladığını söyledi.

suriye savaş uçakları halep’in salihin bölgesini de bombaladı.

muhalif kaynaklar halep’in kırsalındaki mellah bölgesinde irak şam islam devleti örgütü’nün bölgeden çekilmesinin ardından toplu mezar bulunduğunu iddia etti.

hama

şam haber ajansı, suriye güvenlik güçleri ve şebbiha’nın cuma günü hama’nın kırsalındaki harbe nakus bölgesini basmaları sonucu 10 kişinin öldüğünü söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;