Türkiye

Dernek: İtfaiye yetersizdi

Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği, 12 kişinin öldüğü yangında itfaiyenin yetersiz kaldığını savundu.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

aladağ kurs ve okul talebelerine yardım derneği, 10'u öğrenci, 1'i çocuk, 1'i de eğitmen toplam 12 kişinin yanarak öldüğü kız öğrenci yurtlarında çıkan yangına ilişkin açıklama yaptı. dernek, olaya müdahale eden itfaiye ekiplerinin yetersiz kaldığını savundu. 1976'dan beri faaliyet gösteren dernek adına yazılı açıklamada bulunan avukat bayram sayar, şu görüşlere yer verdi:

"üzülerek ifade edelim ki; olaya ilk müdahale eden itfaiyemizin sepetli yangın merdiveninin olmaması, itfaiye personelinin yetersiz ve eğitimsiz oluşu, gaz maskelerinin ve yangın esnasında yüksekten atlayanları kurtarmak için kullanılan brandasının bulunmaması, itfaiye aracımızın bina yangınını değil orman yangını söndürmeye elverişli olması gibi önemli teknik yetersizlikler can kayıplarımızın artmasına sebebiyet vermiştir."

"merdiven kapalı değildi"

sayar, yangın merdiveninin de kapalı olmadığını iddia etti:

"medya organlarında sıklıkla dile getirilen yangın merdiveninin kapısının kapalı olduğu yönündeki iddia gerçek dışıdır. zaten yangının bir anda binayı sarması ve yoğun duman oluşması sebebiyle kimse yangın merdiveninin olduğu mahalle gidememiş, herkes bulunduğu odadaki pencerelere zor ulaşmış, sağ kurtulanlar da pencerelere uzatılan merdivenlerle kurtarılmışlardır.

maalesef olay mahallinde bulunan iki merdiven, üç katlı binanın ancak ikinci katına kadar ulaşabildiğinden bir ve ikinci kattakiler kurtarılmış üçüncü kata dışarıdan merdiven uzatılamamıştır. bu sebeple can kayıplarımız da üçüncü katta olmuştur."

"ilçede 4 günde 4 yangın çıktı"

avukat sayar, ilçede son 4 günde elektrik tesisatı kaynaklı 4 yangın çıktığına dikkat çekti:

"bununla birlikte, aladağ ilçemizde son dört günde elektrik tesisat ve trafolarından kaynaklanan dört yangın olayının gerçekleştiği bilinmekte olup, valilik makamının da dikkatini çeken bu durumun sebepleri konusunda adli ve idari makamların soruşturmaları devam etmektedir.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;