Bilim-Teknoloji

Devlet destekli sanal para

Arkasında bir devletin olduğu ilk sanal para bu yılın sonlarında kullanıma sunuluyor. Ekvador hükümeti dijital para birimini Aralık ayında piyasaya sürecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Devlet destekli ilk sanal para birimi Aralık ayında kullanıma sunuluyor.
Devlet destekli ilk sanal para birimi Aralık ayında kullanıma sunuluyor. [Fotoğraf: Shutterstock]

merkez bankalarının güvenilir bulmadığı ve bu yüzden vatandaşlarını kullanmamaları konusunda uyardığı sanal paralar konusunda resmi bir adım atılıyor. ekvador merkez bankası'nın yaptığı açıklamaya göre, aralık ayında devlet destekli ilk sanal para birimi kullanıma sunulacak.

ap'nin haberine göre, ekvador merkez bankası yetkilileri para biriminin ismi ya da değeri konusunda detayları açıklamadı. ekvador merkez bankası yetkilileri sanal paranın ilk olarak cep telefonu faturalarının ödemelerinde kullanılabileceğini düşünüyor.

sanal paraların yükselişi

son yıllarda popülerliği artan sanal paralar arasında bitcoin öne çıkan bir birim. tüm dünyada kullanılan bu para birimi devletler tarafından resmi olarak kabul görmüyor. bitcoin dışında litecoin, nxt, dogecoin,  peercoin ve benzeri birçok sanal para birimi bulunuyor. bu para birimleri online alışverişten fiziksel alışverişe kadar birçok alanda geçiyor. sanal para birimlerinin kara para aklamak ve yasadışı faaliyetler için kullanıldığına dair kanıtlar da bulunuyor. 


kaynak: ap ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;