Hrant Dink cinayeti

Dink davası ertelendi

Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili ana davada, cinayet gününe ait güvenlik kamerası görüntüsündeki bir kişinin sanıklardan Osman Hayal olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istendi.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de İstanbul'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. [Fotoğraf: Getty / Arşiv]

agos gazetesi genel yayın yönetmeni hrant dink’in öldürülmesiyle ilgili istanbul 5. ağır ceza mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi.
duruşmaya dink ailesinin avukatları ile sanık erhan tuncel’in avukatı katıldı. sanıklar duruşmaya katılmadı.

mahkeme başkanı, bulunamayan tutuksuz sanık ahmet iskender’in adresinin belçika’da olduğunun bildirildiğini belirtti. sanık ahmet iskender’in yargıtay’ın bozma kararına karşı diyeceklerinin alınabilmesi için belçika’ya yazı yazılması kararlaştırıldı.

tübitak’tan cinayet gününe ait güvenlik kamerası görüntüsündeki bir kişinin sanıklardan osman hayal olup olmadığının tespiti yönündeki talebe cevap geldi. gelen cevapta tübitak, görüntü üzerinden kimlik tespiti yapmanın görevleri dışında olduğunu bildirdi. tübitak, görüntülerde iyileştirme yapılarak mahkemeye gönderdi.

dink ailesiavukatlarından hakan bakırcıoğlu, tübitak’ın cevabı üzerine görüntünün kimlik tespiti yapabilecek bir kuruma gönderilmesini istedi. bakırcıoğlu, istanbul teknik üniversitesi ve adli tıp kurumu’nun bu yönde çalışmalar yaptığını kaydetti.

mahkeme, güvenlik kamera görüntülerinin adli tıp kurumu’na gönderilerek görüntülerdeki kişinin sanıklardan osman hayal olup olmadığının sorulmasına karar verdi.

sanık ogün samats’ın duruşmalara katılabilmek için istanbul’daki bir cezaevine nakledilmesi talebini reddetti. samast’ın görüntülü ve sesli olarak bağlanmasına karar verildi.

dink cinayetine ilişkin örgüt yönünden soruşturmayı sürdüren savcılığa yazı yazılarak, dosyanın ne aşamada olduğunun sorulmasına hükmedildi. duruşma 4 mart’a ertelendi.

dink cinayetine ilişkin kamu görevlileri hakkında açılan dava istanbul 5. ağır ceza mahkemesi’ndeki bu dava ile birleştirilmişti. ancak mahkemenin davayı ‘terör suçlarına bakma yetkim yok’ gerekçesiyle reddetmesi üzerine dosya yargıtay’a gönderildi. yargıtay davaların birleştirilip birleştirilmemesine karar verecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;