Hrant Dink cinayeti

Dink davasında Güngör ifade verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink 19 Ocak 2007'de öldürüldü. [AA-Arşiv]

hrant dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade alma işlemleri devam ediyor. soruşturmayı yürüten istanbul terör ve örgütlü suçlar bürosu'nda görevli savcı yusuf hakkı doğan, her gün soruşturmada adı geçen isimlerin ifadelerini alıyor.

savcı doğan dün de cinayet döneminde istanbul vali yardımcısı olan ergun güngör’ün ifadesini aldı. yaklaşık 2,5 saat süren ifadenin ardından güngör adliyeden ayrıldı.

dink 24 şubat 2004'te istanbul valiliği'ne çağrılmıştı. görüşmeye vali yardımcısı güngör ile ergenekon davasından beraat eden eski mit görevlisi özel yılmaz katıldı. daha sonra basına yansıyan görüşmeyi, dink "haddini bildirme operasyonunun bir parçası" olarak nitelemiş ve "artık hedefteyim" diye yazmıştı.

öte yandan savcı doğan sabah saatlerinde de polis memuru özcan özkan’ın ifadesini de aldı. özkan, polis memuru bahadır tekin ile birlikte 17 şubat 2006'da trabzon emniyeti'nden gönderilen yasin hayal'in dink'e yönelik ciddi eylem yapacağı kaydı sonrasında, ihbarda geçen ümraniye'deki adrese gitmeyip, cinayetten sonra, gitmiş gibi sahte tutanak tutmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;