Hrant Dink cinayeti

Dink davasındaki uyuşmazlığı Yargıtay çözecek

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik açılan davanın, Ogün Samast’ın yargılandığı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava ile birleştirilme talebi konusunda iki mahkemenin anlaşamaması üzerine,dosyanın Yargıtay’a gönderilmesine karar verildi

Hrant Dink 19 Ocak 2007'de Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde öldürüldü.

istihbarat daire başkanı engin dinç’in de şüphelileri arasında bulunduğu ‘kamu görevlilerinin ihmaline’ ilişkin hazırlanan iddianame salı günü istanbul 14. ağır ceza mahkemesi’nce kabul edildi. iddianameyi kabul eden mahkeme, kamu görevlilerinin istanbul 5. ağır ceza mahkemesi’ndeki ‘ana davadaki’ sanıklarla birlikte yargılanması gerektiğini belirterek, birleştirilmesine karar verdi. ancak istanbul 5. ağır ceza mahkemesi ‘terör davalarına bakma yetkim yok’ gerekçesiyle birleştirme talebini reddetti.

iki mahkemenin uyuşmazlığı üzerine dosya yargıtay’a gidecek. istanbul 14. ağır ceza mahkemesi, 5. ağır ceza mahkemesi ile arasında uyuşmazlık sorunu yaşandığı gerekçesiyle dosyayı yargıtay’a göndermeye karar verdi. görev ve yetki açısından iki yerel mahkeme arasındaki uyuşmazlığın çözülmesi amacıyla dosyanın uyuşmazlık mahkemesi olan yargıtay 5. ceza dairesi'ne gönderilmesine karar verdi.

önümüzdeki günlerde kamu görevlilerinin olduğu dink davası yargıtay’a gönderilecek. yargıtay dink davasına hangi mahkemenin bakması gerektiği konusunda kesin kararı verecek. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;