Türkiye-AB ilişkileri

Dışişleri'nden Lüksemburg'a kınama

Dışişleri, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn’un Türkiye’yle ilgili ifadelerini kınadı.

[Fotoğraf: AA]

dışişleri bakanlığı sözcüsü büyükelçi hüseyin müftüoğlu, lüksemburg dışişleri bakanı jean asselborn’un türkiye’yle ilgili ifadeleri hakkındaki bir soruya yanıtında, "avrupa’da terörizme destek veren ülkelerin başında gelen lüksemburg’un dışişleri bakanı jean asselborn’un, 'deutschlandfunk' adlı alman radyo kanalına verdiği mülakatta dile getirdiği hususları esefle kınıyoruz. bu talihsiz beyanlar, küresel düzeyde terörle mücadele çabalarına ne kadar katkı sağladığı tartışmalı olan lüksemburg’un dışişleri bakanının, türkiye’nin karşı karşıya kaldığı terörizm tehdidinin ölçeğini ve niteliğini kavramaktan ve doğru şekilde değerlendirmekten aciz olduğunu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

bakan asselborn’dan, 246 kişinin hayatını kaybettiği 15 temmuz darbe girişimini düzenleyenleri her vesileyle kınamasını beklediklerini vurgulayan müftüoğlu, "kendisinin bunun yerine ülkemizde benzer bir girişimin önlenmesi ve demokrasinin pekiştirilmesi için sarfedilen çabaları, avrupa’nın kara bir dönemiyle kıyaslaması, hem tarih bilgisinin yetersizliğine hem de objektif değerlendirme yapabilme kabiliyetinden yoksun olduğuna işaret etmektedir" dedi.

türkiye’de, 15 temmuz’dan bu yana atılan adımların "türk halkının demokrasi ve özgürlükler içerisinde yaşamasını sağlamaya yönelik olduğuna" dikkat çeken müftüoğlu, "asselborn’un, bakanımızın strazburg’daki dışişleri bakanları toplantısında kullandığı ifadelere ilişkin sözleri tamamen gerçek dışıdır" diye konuştu.

lüksemburg dışişleri bakanı asselborn, türkiye'deki son gelişmeler nedeniyle ankara'yı ekonomik yaptırımlarla tehdit etmiş, gülen örgütüne yönelik soruşturmalarda gözaltına alınan ya da tutuklananlar üzerinden yaşananları "nazi dönemi"ne benzetmişti.

asselborn ayrıca, eylül ayı başında strasbourg'daki dışişleri bakanları toplantısında, türk dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu'nun kendilerine, "ben de sizler gibi hukuk devletinde yaşamak istiyorum" dediğini iddia etmişti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;