Irak

Diyala'da bombalı saldırı: 11 ölü

Irak'ın doğusundaki Diyala eyaletinde bombalı araçla düzenlenen iki ayrı saldırıda en az 11 kişi hayatını kaybetti.

Konular: IŞİD, Irak, Ortadoğu
'Şii Halk Gönüllüleri' adındaki milisler IŞİD'e karşı savaşında Irak ordusuna destek veriyor. [Fotoğraf: Al Jazeera-Arşiv]

emniyet yetkililerine göre, bombalı araçla düzenlenen ilk saldırı sabah saatlerinde diyala'nın doğusundaki beledruz kentinde meydana geldi.

şiilerin yoğunlukta yaşadığı beledruz'daki bir pazar yeri yakınlarındaki patlamadan dakikalar sonra ise ikinci patlama gerçekleşti.

ilk patlama sonrası bölgede toplananları hedef alan ikinci patlama sonrası toplamda en az 11 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. hastane yetkililerine göre yaralı sayısı en az 30. 

beledruz başkent bağdat'ın 70 kilometre kuzeydoğusunda yer alıyor. 

diyala eyaletinin büyük bölümü işid'in haziran ayında musul'u ele geçirmesinin ardından örgütün eline geçmiş ancak geçtiğimiz ocak ayı sonlarında irak ordusu eyaletin tamamını işid'in elinden kurtarmıştı. 

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;