Tenis

Djokovic, Nadal'ı eledi

Fransa Açık'ta tek erkeklerde dünya 1 numarası Djokovic, toprak kortun en başarılı isimlerinden Nadal'ı 3-0 yenerek, turnuva dışına itti.

Konular: Tenis, Spor
İspanyol Rafael Nadal toprak kortların en başarılı ismi olarak gösteriliyor. [Fotoğraf: Reuters]

sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası fransa açık'ta (roland garros) tek erkeklerde 1 numaralı seri başı novak djokovic, ispanyol rafael nadal'ı 3-0 yenilerek yarı finale yükseldi.

fransa'nın başkenti paris'te düzenlenen turnuvadaki tek erkekler çeyrek finalinde, dünya 1 numarası sırp novak djokovic, roland garros'ta daha önce 9 şampiyonluğu olan ve toprak kortların en başarılı ismi olarak gösterilen 6 numaralı seri başı ispanyol rafael nadal ile karşılaştı.

mücadeleye hızlı başlayan djokovic, sert servislerle üstünlük kurduğu nadal karşısında ilk sette 4-0 öne geçti. mücadeleyi bırakmayan nadal, kortun çaprazına gönderdiği etkili paralel vuruşlarla seti 4-4'e getirmesine rağmen oyunun kalan bölümünde uzun rallilerden galip ayrılan djokovic, ilk seti 7-5 aldı.

ikinci setin 8. oyunda ispanyol nadal'ın servisini kıran djokovic, oyun boyunca skor avantajını koruyarak bu setten de 6-3 üstün ayrıldı.

nadal karşısında üçüncü sette çok daha rahat bir oyun sergileyen djokovic, 2 saat 26 dakika süren mücadelenin final setini 6-1 aldı ve rakibini 3-0 yenerek mağlup etti.

djokovic, yarı finalde fransız jo-wilfried tsonga ile karşılaşacak.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;