15 Temmuz darbe girişimi

Doğan Medya işgâline 3'er kez müebbet istemi

15 Temmuz darbe girişiminde Bağcılar'daki Doğan Medya Center'ın işgâl edilip yayının kesilmesi ve çıkan olaylarda 1 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin iddianame hazırlandı. 5'i rütbeli 19 şüphelinin üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

[Fotoğraf: DHA]

istanbul cumhuriyet başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar bürosu tarafından, 15 temmuz darbe girişimi gecesi bağcılar'daki doğan medya center'ın işgâl edilmesi ve olaylar sırasında bir kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

savcılığın hazırladığı iddianamede, 3'ü tutuklu 19 şüphelinin "darbeye teşebbüs" üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

diğer suçlamalar da, "kasten öldürme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "basın ve yayın organının yayınının hukuka aykırı bir şekilde engellenmesi", "silahlı terör örgütüne üye olmak". 

başsavcılıkça onaylanan iddianame istanbul 27. ağır ceza mahkemesi'ne gönderildi.

bu, darbe girişimine ilişkin hazırlanan istanbul'daki 14. iddianame.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;