Genel seçim

Doğu’da oylar sayılıyor

Yüksek Seçim Kurulu kararıyla seçimlerin bir saat erken başladığı doğu illerinde sandıkların sayımına başlandı. Oy kullanılan merkezlerden çuvallar adliye binasına taşınıyor.

oy

yüksek seçim kurulu (ysk) kararı gereği sabah 07:00’de başlayan oy kullanma işleminin saat 16:00’da sona ermesiyle birlikte doğu illerinde oyların sayımına başlandı.

adıyaman, ağrı, artvin, bingöl, bitlis, diyarbakır, elazığ, erzincan, erzurum, gaziantep, giresun, gümüşhane, hakkari, kars, malatya, kahramanmaraş, mardin, muş, ordu, rize, siirt, sivas, trabzon, tunceli, şanlıurfa, van, bayburt, batman, şırnak, ardahan, iğdır ve kilis ile bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında kullanılan oyların kullanıldığı merkezlerde sayıma geçildi. oylar sayıldıktan sonra tutulacak tutanak ile birlikte adliye binalarında kurulan seçim kurullarına götürülecek.

diyarbakır’da adliye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. güvenlik güçleri seçimlerde görevli olanlar dışında kimsenin alana girmesine izin vermiyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;