Diğer Sporlar

Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 'güvenlik' nedeniyle Türkiye'den alındı

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (llHF), 29 Şubat-06 Mart 2016 tarihlerinde Ankara’da yapılacak 2016 IIHF Buz Hokeyi Kadınlar Dünya Şampiyonası’nı( Div.2B) güvenlik gerekçesiyle Türkiye’den alarak İspanya’ya verdiğini açıkladı.

Konular: Spor

turnuvaya katılacak takımların yaptığı başvuru sonrasında verilen kararı kendileri için de ‘alışılmadık bir adım’ olarak değerlendiren iihf, durumu federasyona bildirdi.

buz hokeyi federasyonu, 'sportif unsurlar içermeyen bu kararın değiştirilmesi ve buz hokeyi kadınlar dünya şampiyonasının prag’daki genel kurulda kararlaştırıldığı gibi ankara’da yapılması için her türlü çabayı sergilemeye devam ettiğini' açıkladı.

federasyon "buz hokeyinin yaygınlaşmasına ve daha çok ilgi görmesine katkıda bulunacağı düşüncesiyle gençlik ve spor bakanlığı ve basketbol federasyonu ile koordineli bir çalışma yaparak, şampiyonanın 10 bin seyirci kapasiteli ankara spor salonu’na alınmasını sağladık. salonun buz pistine dönüşüm çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindiği sırada turnuvanın başlamasına sadece 40 gün kala, iihf anlamakta güçlük çektiğimiz bir kararla terör saldırılarını gerekçe göstererek şampiyonayı ülkemizden alarak ispanya’ya verdi" diye duyurdu.

turnuvada türkiye ile birlikte avustralya, yeni zelanda, ispanya, meksika ve izlanda mücadele edecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;