Futbol

Duruşma 5 Ekim'e ertelendi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı "Futbolda şike" davasının 4. duruşması gerçekleşti. Duruşma 5 Ekim'e ertelendi.

Konular: Spor, Şike davası

"futbolda şike" davası, savcının mütalaasını hazırlaması için 5 ekim'e ertelendi.

istanbul 13. ağır ceza mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak ifade veren, suç tarihinde istanbul büyükşehir belediyespor başkanlığı görevini yapan göksel gümüşdağ, avukatların sorularını yanıtladı.

gümüşdağ, sanıklardan yusuf turanlı'yı menajer olarak tanıdığını söyledi. futbolcular ibrahim akın ve iskender alın için sadece beşiktaş'tan değil, galatasaray ve diğer kulüplerden de teklif olduğunu belirten gümüşdağ, ''o dönem bununla ilgili haberler gazetelere de yansıdı. kulüp olarak resmi bir teklif gelmedi. holosko'nun transferi konusunu konuşmak için çırağan'da serdal adalı ile oturup bir kahve içtik. orada ibrahim akın ve iskender alın için de bir ima oldu. ama sezon sonu konuşmak üzere konu kapandı. bu resmi bir teklif değildi'' şeklinde konuştu.

gümüşdağ, finalde kimlerin eşleşeceği daha belli olmadan önce serdal adalı'nın ibrahim akın ile ilgili talebini dile getirdiğini kaydederek, ''ama ben, 'finale kalmak istiyoruz, bu durum netleşsin sonra konuşuruz' dediğimi hatırlıyorum'' ifadelerini kullandı.

akın ve alın ile ilgili maçtan sonra bir şike iddiasının ortaya atıldığını duymadığını vurgulayan gümüşdağ, kupa finalinin şampiyonlar ligi finali kadar güzel olduğunu ifade etti.

abdullah avcı ve lutfi arıboğan

gümüşdağ'ın ardından, o dönem türkiye futbol federasyonu (tff) başkanvekilliği görevinde bulunan lutfi arıboğan tanık sıfatıyla ifade verdi. arıboğan'a, şike soruşturması sırasında uefa'dan gelen müfettişle görüşmeleri ve menajerlik sınavı sorularının çalınması iddialarıyla ilgili sorular soruldu.

soru çalınması iddialarıyla ilgili bir telefon tapesinin sorulduğu arıboğan, bu konuda suç duyurusunda bulunmadığını belirterek, bu konuşmada, kendisini arayan levent kızıl'ın, sorularla ilgili dedikodular olduğunu söylediğini kaydetti.

bir kısım sanıkların avukatının, söz konusu soruların sanık haldun şenman tarafından alınıp alınmadığını sorması üzerine arıboğan, bunu bilemeyeceğini ifade ederek, tff hukukçularının, cevaplarda benzerlikler bulunduğunu, şaibe olduğunu bildirmeleri üzerine sınavı iptal ettiklerini ve sarıyer savcılığına başvurduklarını aktardı.

arıboğan, dava konusu maçlarda şike yapıldığına dair tespit ve şikayeti olmadığını belirterek, soruşturmanın ortaya çıkması üzerine uefa'nın gelişmelerden bilgi istediğini söyledi. kendilerinin bilgi aktardığını ifade eden arıboğan, soruşturmada gizlilik kararı olduğu için basına yansıyan bilgileri ilettiklerini ve kendisine ya da tff’ye özel bilgi gelmediğini bildirdi.

avukat abdullah kaya ise türkiye'ye gelip soruşturma savcısıyla da görüşen uefa müfettişinin cas'a sunduğu raporda yer alan ifadesinde, "tff yetkililerinin 'fenerbahçe'nin şike yaptığından hiçbir şüphe yok' dediklerini" belirttiğini aktararak, "bunu kim söyledi?” diye sordu.

arıboğan, bunu bilmediğini belirterek, ''ayrıca uefa söz konusu raporu geri çekti. o rapora biz de tepki göstermiştik. biz o dönem fenerbahçe'nin ne aleyhine ne de lehine herhangi bir şey yapmadık'' dedi.

avukat ersan şen'in, uefa müfettişi ile soruşturma savcısı mehmet berk'in görüşmesinde neler konuşulduğunu sorması üzerine arıboğan, görüşmede tff olarak kendilerinin de bulunduğunu hatırlatarak, ''müfettiş, sportif yargılama yapabilmeleri için dosyadaki gizliliğin kaldırılmasını istedi. savcı da o aşamada gizliliği kaldıramayacaklarını söyledi'' yanıtını verdi.

arıboğan, bir soru üzerine, soruşturmayı başlatan eski savcı zekeriya öz ile herhangi bir görüşme yapmadıklarını da kaydetti.

soruşturma döneminde istanbul büyükşehir belediyespor'un teknik direktörü olan abdullah avcı da duruşmada tanık olarak dinlenildi.

sanık avukatlarının sorularını yanıtlayan avcı, dava konusu kupa finali maçında tüm oyuncularının performansının iyi olduğunu dile getirerek, ibrahim akın ve iskender alın'ın maçta iyi oynadıklarını söyledi. avcı, söz konusu maçta şike yapıldığı iddialarını kabul etmeyerek, oyuncularına kefil olduğunu sözlerine ekledi.

avcı'dan sonra, o dönem tff genel sekreter vekili olan ali parlak da tanık olarak ifade verdi.

tanık beyanlarının ardından cumhuriyet savcısı abdullah mirza coşkun, esas hakkında mütalaasını açıklamak üzere süre talep etti.

mahkeme heyeti, savcının talebini kabul ederek, duruşmayı 5 ekim'e erteledi.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;