Bilim-Teknoloji

Düz duvara tırmanabilen robot geliştirildi

İsviçre'deki araştırmacılar, duvara tırmanabilen robot geliştirdi. Yer çekimine meydan okuyabilen robot, duvarla karşılaştığında ön pervaneleri aracılığıyla yukarı tırmanabiliyor ve düşmeden dikey düzlemde hareket edebiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

isviçre'deki disney labaratuvarlarında geliştirilen vertigo adlı robot modeli, dört tekerlekli, dışardan bakıldığında insansız hava aracını andırıyor. 

robotun tasarımcılarından david krummenacher, vertigo'nun nasıl yer çekimine meydan okuduğunu , "aslında bunu önündeki pervaneler aracılığıyla yapıyor. bu pervaneler 360 derece dönebiliyorlar. robotun ön tekerlekleri bir duvara çarptığında, pervane robotu aşağı itiyor ve robot duvara tırmanabiliyor" sözleriyle anlattı. 

robotun üzerindeki bütün pervaneler otomatik olarak kendi yönünü ayarlayabiliyor. 

robotun geliştiricileri, karbon fiber malzeme kullanarak maliyeti de düşürmeyi amaçlarken, tasarımcı michael bischoff, "robot yer çekimine meydan okuduğundan şimdilik hafif yükleri taşıyabilecek durumda" diyor. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;