Futbol

E-bilet dönemi başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu, 14 Nisan'da başlayacak elektronik bilet döneminin detaylarını açıkladı.

Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe şampiyon olarak tamamladı. [Fotoğraf: AA]

bu uygulama ile birlikte kağıt bilet dönemi sona erecek. yurt genelinde statlara girişler sadece elektronik kart ile mümkün olacak.

sporda şiddet ve düzensizliği önleme kanunu olarak bilinen 6222 sayılı yasanın getirdiği e-bilet projesi kapsamında akıllı kart teknolojisiyle donatılan elektronik sportif kimlik kartları; stadyumların yanısıra ulaşım, alışveriş olmak üzere günlük hayatın birçok alanında da kullanılabilecek.

taraftarlar ister internetten, ister satış noktaları ve stat girişlerinden bir defaya mahsus olmak üzere e-kartlarını çıkartacak. bu kartla ister internetten, ister gişelerden isterlerse de türkiye genelindeki binlerce noktadan istediği maçın biletini satın alabilecek. maçlarını önceden aldığı koltuktan izleyebilecek.

bu şekilde e-bilet sayesinde maçlarda kanunlara aykırı davrananların stadyumlara girmesi engellenecek. 

yeni sistem, 14 nisan 2014 tarihi itibariyle süper lig ve 1. lig'de oynanacak bütün maçlarda uygulanmaya başlayacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;