Diğer Sporlar

Eaton çifti de emekli oldu

2016'da birçok sporcunun emeklilik kararı almasına 2017'nin başında yenileri ekleniyor. Bu kez de Ashton çifti spor hayatlarını noktaladı.

Konular: Spor
Rio 2016'da bronz madalyanın sahibi olan Brianne Theisen Eaton, 2013 ve 2015 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyaya uzandı. [Getty]

abd'li dekatlet ashton eaton ve 2013'te evlendiği kanadalı heptatlet brianne theisen eaton, aktif spor hayatlarını noktaladıklarını açıkladı.

abd'deki oregon üniversitesi'nin atletizm takımında beraber spor yaptıktan sonra 2013'te evlenen eaton çifti, "weareeaton" isimli kişisel internet sitelerinden yaptıkları açıklamada, aktif atletizm kariyerlerini sonlandırma kararı aldıklarını belirtti. 

ikisi de 28 yaşında olan atletlerden ashton eaton, "her şeyimi dekatlona verdim. elimden gelen her şeyi yaptım. artık yeni şeyler yapmak için atletizmden ayrılma zamanı geldi." ifadelerine yer verdi.

brianne theisen eaton ise "pist ve saha yarışmalarına karşı eskiden duyduğum tutkuya sahip değilim. atletizm bana çok şey kazandırdı artık ama bırakma zamanı." paylaşımında bulundu.

2015'te, uluslararası atletizm federasyonları birliği (iaaf) tarafından verilen "yılın atleti ödülü"nü kazanarak bunu başaran ilk dekatlet olan ashton eaton, 2012 londra ve 2016 rio olimpiyatları'nın yanı sıra 2013, 2015 dünya şampiyonası'nda da altın madalya aldı.

rio 2016'da bronz madalyanın sahibi olan brianne theisen eaton, 2013 ve 2015 dünya şampiyonası'nda gümüş madalyaya uzandı.



kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;