Euroleague

Efes yenilse de tur atladı

Euroleague F Grubu'nda ilk iki sırayı daha önce garantileyen Fenerbahçe Ülker'e yenilen Anadolu Efes, Laboral'in kaybetmesiyle çeyrek finale çıktı.

Fenerbahçe Ülker grubu 11 galibiyet ve üç yenilgiyle tamamladı. [Fotoğraf: Fenerbahçe]

ülker sports arena'da oynanan mücadeleye çok iyi başlayan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 23-12 önde tamamladı. fenerbahçe ülker, soyunma odasına da 41-33'lük üstünlükle gitti.

üçüncü çeyreğin sonuna doğru skora denge getirmeyi başaran anadolu efes, son 10 dakikaya 59-55 geride girdi.

son çeyreğin son bölümünde iyi savunma yapan fenerbahçe ülker, farkı yavaş yavaş açtı ve salondan 83-72 galip ayrıldı.

fenerbahçe ülker'de goudelock 24 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. anadolu efes'te ise birkan 12 sayı attı.

fenerbahçe'nin rakibi maccabi electra

sarı lacivertli ekip bu sonuçla, ilk iki sırayı daha önce garantilediği f grubu'nu 11 galibiyetle tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. cska moskova kendi maçını kazanınca, fenerbahçe ülker gruptan ikinci çıktı ve çeyrek finalde maccabi electra ile eşleşti.

6 galibiyette kalan anadolu efes ise, iddiası bulunmayan unicaja malaga'nın, dördüncülüğü kovalayan laboral kutxa vitoria'yı konuk ettiği maçı kazanması sayesinde son sekiz takım arasına kalmayı başardı. anadolu efes'in rakibi ise barcelona veya real madrid olacak.

bu sonuçların ardından cska moskova, fenerbahçe ülker, olympiakos, anadolu efes, real madrid, barcelona, maccabi electra ve panathinaikos çeyrek finalde mücadele edecek.

obradovic: oyuncularım tarih yazabilir

fenerbahçe ülker başantrenörü zeljko obradovic, anadolu efes karşısında ciddiyetle mücadele ederek kazandıklarını söyledi.

obradovic, "sezon başındaki panathinaikos ve laboral kutxa maçları dışında oyuncularım büyük bir ciddiyetle oynadı. şu ana kadar taraftarlarımıza verdiğimiz tablodan çok mutluyum. önümüzdeki hafta çok önemli bir dönem başlayacak ve çeyrek final maçlarını oynayacağız. 48 saat arayla çeyrek finalde hangi takıma karşı oynarsanız çok zor olur. bu yüzden oyuncularımın mücadeleye hazır olması gerekiyor. hickman'ın aramızda olmaması da üzücü. çeyrek final oyuncularım için çok büyük bir fırsat ve tarih yazabilirler" diye konuştu.

fenerbahçe futbol takımı'na yapılan silahlı saldırıyla ilgili görüşleri sorulan obradovic, "hayatım boyunca sporun sadece spor olduğunu vurguladım. holiganizme hangi takım olursa olsun hep karşı oldum. çok korkunç bir tabloydu. kısa bir sürede de bu kişileri bulmaya çalışıyorlar. hiçbir spor dalında umarım böyle bir şey olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: al jazeera ve aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;