Göç

Ege'de göçmen faciası: 24 ölü

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinden Midilli'ye gitmeye çalışan mülteci botu battı. Ekipler 4 kişiyi denizden kurtardı. Aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu 24 mültecinin cesedi bulundu.

[Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

balıkesir'e bağlı altınoluk'tan yunanistan'ın midilli adası'na geçmek isteyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne alabora oldu. ilk belirlemelere göre 24 kişi öldü, 4 kişi kurtarıldı.

cesetler, belediyeye ait zabıta kamyonetleriyle altınoluk cemevi'ne götürüldü. sahil güvenlik'e ait botlar, helikopter ve bir uçak bölgede arama kurtarma çalışmasına devam ediyor.

dikili'de 700 sığınmacı yakalandı

dikili’de 3 koyda düzenlenen operasyonlarda ise midilli adası'na yasadışı geçiş hazırlığı yapan yaklaşık 700 sığınmacı yakalandı. yasadışı geçişleri organize ettikleri iddia edilen 15 kişi gözaltına alındı. 

çanakkale'de 362 göçmen yakalandı

çanakkale'nin ayvacık ilçesinde, yunanistan'ın midilli adası'na gitmeye hazırlanan 362 yabancı uyruklu yakalandı.

kaçışları organize ettiği öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı.

kaynak: dha ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;