Eğitim

Eğitim desteği alanlar açıklandı

Özel okullarda öğretim için devlet desteği almaya hak kazananlar açıklandı. Başvuran 180 bin 637 öğrencinin tamamı destekten yararlandırılacak.

Konular: Eğitim, Türkiye
Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı kılavuzda rehber öğretmenlerin bağımlılıkların önüne geçebilecek yeterliliğe sahip oldukları belirtildi. [Fotoğraf:AA]

milli eğitim bakanlığı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, özel okullarda okuyacak ve eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimlerini, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıkladı.

açıklanan sonuçlara göre, başvuran 180 bin 637 öğrencinin tamamı destekten yararlandırılacak.

okul öncesinde 24 bin 342, ilkokulda 54 bin 220, ortaokulda 61 bin 339, ortaöğretim kurumlarında 40 bin 736 öğrenci eğitim desteği almış olacak.

eğitim öğretim desteğinden yararlanmak için başvuran 4 bin 361 kurumdan ise 4 bin 1'i destek alacak. 

okul öncesi özel kurumlara gidecek öğrencilere 2 bin 500, özel ilkokullara gidecek öğrencilere 3 bin, özel ortaokul ve liselere gideceklere yıllık 3 bin 500, temel liselere ise 3 bin lira eğitim öğretim desteği verilecek.

eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin tercih işlemleri 5-9 eylül'de yapılacak. 10 eylül'de özel okullara yerleşen öğrenciler ilan edilecek, 10-18 eylül'de öğrencilerin özel okullara kesin kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

2014-2015 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve ilkokullarda 50'şer bin, ortaokul ve liselerde 75'er bin olmak üzere 250 bin öğrenci için eğitim öğretim desteği kontenjanı verilmişti. ancak 180 bin 637 öğrenci ve 4 bin 361 kurum başvurmuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;