Suriye'de iç savaş

El Bâb bitti

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Bab ilçe merkezini ele geçirdi.

türk silahlı kuvvetleri ve özgür suriye ordusu'nun birlikte başlattığı fırat kalkanı harekâtının 184. gününde el bâb ilçe merkezi tamamen ele geçirildi.

anadolu ajansı'nın duyurduğu haberi, bölgedeki al jazeera kaynakları da doğruluyor.

harekâtta yer alan öso'nun saha komutanlarından ahmed el-şahabi, aa muhabirine yaptığı açıklamada, ''bab kent merkezinin kontrolü şimdi muhaliflerde. mayın ve patlayıcılardan dolayı kontrolü bir şekilde ilerliyoruz. ama kent merkezi artık muhaliflerde'' diye konuştu.

tsk ve öso, 24 ağustos'ta başlayan fırat kalkanı harekatında azez-cerablus arasını işid'den aldıktan sonra, geçen aralık ayı başında bab'a yönelmişti.

fırat kalkanı harekatı'nın 184. gününde şimdiye kadar bin 900 kilometrekareden fazla alan tsk ve öso tarafından ele geçirildi.

harekatın derinliği türkiye sınırından suriye içlerine 35 kilometreye ulaştı.

milli savunma bakanı fikri işık, dün yaptığı açıklamada, el bâb'da temizlik harekâtı yapıldığını ve ilçe merkezindeki işid'li sayısının 100'den az olduğunu söylemişti. 

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;