Haber

'El Kaide' Yemen ordusunu vurdu

Örgütün iki komutanının öldürülmesine misilleme olarak gerçekleştirdiği düşünülen saldırı, en az 32 askerin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Konular: Ortadoğu

Haberin Öne Çıkanları

Dört subay öldürüldü

Yaralılar hastanede

El Kufa vurulmuştu

Yemen'in güneyinde etkinliğini sürdüren El Kaide örgütü, zaman zaman askeri kışlalara saldırı düzenliyor. [Reuters]
yemen'in güneyinde gerçekleştirilen saldırılarda en az 32 askeri öldü. yemen ordu sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, güneydeki iki askeri merkeze yapılan saldırı, iki el kaide liderinin pazar günü vurulmasından sonra geldi. ordu, bu çerçevede saldırının arkasında el kaide'nin olduğunu düşünüyor.
 
zincibar kentinin güneyinde sabah saatlerinde gerçekleşen saldırıda ölenler arasında dört subay da bulunuyor.
 
geçtiğimiz mayıs ayından bu yana sık sık kontrolü el kaide ile ordu birlikleri arasında gidip gelen kentteki hastane kaynakları, 11 yaralının tedavi için sağlık kuruluşlarına getirildiğini bildiriyor.
 
el kaide'nin önemli isimlerinden fahd el kusa ve yardımcısı, pazar günü ülkenin doğusundaki amerikan insansız hava aracının saldırısında öldürülmüştü.
 
el kusa, aden limanında demirli amerikan savaş gemisi uss cole'a 2000 yılında düzenlenen saldırıdan sorumlu tutuluyordu. söz konusu saldırıda 17 abd askeri ölmüş, 40'tan fazla asker de yaralanmıştı.
 
el kaide'nin artan gücü

orta doğu ve kuzey afrika’daki müslüman nüfuslu ülkelerde demokratik reform talebiyle gösteriler başlatan ‘arap baharı’ hareketi, yemen’e şubat ayında ulaşmıştı.
 
yoksulluk, düşük hayat standardı ve yolsuzluklardan bunalmış olan halkın on binlerin katılımıyla düzenlediği eylemler, sokak gösterileri, birçok kez kanlı şekilde bastırılmıştı.
 
isyan sonrası otorite boşluğundan faydalana el kaide, yemen'in temel sorunları arasında yer alıyor.
 
abd ve suudi arabistan da, kızıldeniz’den geçen petrol transfer yollarının üzerinde olan ülkede el kaide’nin elini güçlendirmesinde endişeli. 
 
kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;