Futbol

'En iyi liglerden biri haline getirmek istiyoruz'

2. Futbol Zirvesi'nde konuşan Bein Sports CEO'su Yousef Al Obaidly, Türkiye Süper Ligi'ni dünyanın en iyi liglerinden biri haline getirmek istediklerini söyledi.

türkiye süper ligi’ni dünyanın en iyi liglerinden biri haline getirmek istediklerini söyleyen al obaidly “bein medya grup 5 farklı kıtada 100 milyondan fazla izleyiciye yayınlarını oluşturmaktadır. global tecrübelerimizi bu güzel ülkeye aktarmaktan onur duyuyoruz. bein medya bizim türkiye’ye inancımızın göstergesidir. yatırımlara devam edeceğiz. uzun süreli işbirliğinde olacak bir partner olarak bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

“medya alanına büyük bir yatırımda bulunduk. bu türkiye’nin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz en büyük güvencedir” diyen obaidly, türkiye ve katar arasındaki ilişkilerden dolayı da cumhurbaşkanı erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

bein sports ceo’su “buradaki tutku ve bağlılılığı birinci elden takip edebildiğim için çok mutluyum. türkiye süper ligi’ni dünyanın en iyi liglerinden biri olarak hak ettiği konuma getirmek istiyoruz. yenilikçi olmalıyız ve ileriye bakmalıyız” dedi.



hammoud: digiturk en büyük yatırımımız

bein medya grup strateji ve yatırımlardan sorumlu icra kurulu ve digiturk yönetim kurulu üyesi ziad hammoud da "spor bizim dna'mızda olan bir alan. içeriğe çok ciddi yatırım yapıyoruz. analizler yapıyoruz. bizi diğer global spor içerik sağlayıcılarla kıyasladığınız zaman ne kadar güçlü olduğumuzu göreceksiniz. 5 kıtada 40 ülkede temsil ediliyoruz. özellikle futbolda en iyi içeriği sunmaya çalışıyoruz. eğlence kanallarımız da çok önemli. digiturk en büyük yatırımımız. büyüme sürecine geçtiğimiz günlerde dijitale de büyük yatırımlar yapıyoruz. ağustos 2016'da türkiye bizim alanımıza eklenen ülke oldu. ispanya'da başlattık. abd ve kanada'ya geçtik. asya ve avustralya kanalları geldi. ispanya'da iki kanalımız var. geçtiğimiz sene malezya ve singapur'u ekledik. son olarak da digiturk'u bünyemize katmaktan çok mutluyuz" dedi. 

bein medya olarak neden türkiye'ye yatırım yaptık?

hammoud neden türkiye'ye yatırım yaptıklarını ise "türkiye büyümek için büyük bir fırsat. ödemeli televizyonculuğunda büyük bir pazar artışı var türkiye'de. yayıncılık anlamında da çok ciddi bir büyüme fırstı var. tüm bu gerçekler yatırımın sebeplerinden birkaç tanesiydi. digiturk bu büyümeye yardımcı olmak için avantajlı bir konuma sahip olduğunu düşünüyorduk. kaliteli bir içerik vardı. futbola yatırım yapıp avrupa ve dünya pazarına pazarlamayı öngördük. türkiye büyük bir spor ülkesi. çok tutkulu bir taraftar kitlesine sahipsiniz. taraftar ciddi şekilde takip ediyor. tesisleşme çok iyi. bazı kulüpler global marka statüsüne sahip. birçok yerel yetenek ve birçok önemli futbolcular var ligde. derbilerin ateşli ortamı da etkili. bizim geliştirmek istediğimiz birkaç konu var. birincisi seyirci sayısı. seyirci sayısını artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. zeminlerin daha da iyileştirilmesi için çalışmalarımız var. takvim çalışmaları var. global katılım çok önemli. süper lig'in de uluslararası izleyiciye ulaştırılmasında yardımcı olmak istiyoruz. daha fazla yatırıma ihtiyaç var bunun için. altyapı ve gençlik çok önemli. amacımız dünya çapında bir ürün yaratmak. finansal sağlamlık yaratmak. yenilik ve teknolojiye yatırım yapmak ve güçlü bir yönetim oluşturmak. eşsiz bir içerik oluşturma hedefimiz var. bunu başka ülkelerde başardık" sözleriyle anlattı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;