Basketbol

‘En kısa zamanda açıklayacağız’

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, mili takımın yeni başantrenörünü Ocak’ın ortasında yapılacak All-Star’dan önce açıklayabileceklerini söyledi.

Konular: Spor
Hidayet Türkoğlu, Harun Erdenay'ın yerine göreve geldi. [Fotoğraf: AA]

milliyet gazetesi’ne konuşan türkoğlu, antrenör konusunda geç kaldıklarını kabul ederken yakın zamanda ismi açıklayacaklarını söyledi.

türkoğlu “biz buraya geleli 2 ay oldu. mevcut bazı durumlarla karşı karşıya kaldık. görüşmelerimizi sürekli gerçekleştiriyoruz. sanırım all star öncesi, bir açıklama yaparız. geç kalındığı konusunda haklısın ama biz akan bir sürecin ortasında geldiğimiz için hemen görüşmeleri yapıp, karar vermek biraz zaman alıyor” dedi.

türkoğlu, tartışılan yabancı kuralı hakkında da “ sağlıklı bir planlama gerekiyor. gelir gelmez, seneye 4 yabancı, 3 yabancı diyemiyorsunuz. bunun kulüpler açısından sakıncaları var. en basitinden yapılan kontratlar var. benim gönlümden geçen tabii ki türkler’in sahada olması ama zaman lazım. bunu tbl’den başlatma fikrimizin nedeni bir şeyi hazırlayıp üst tarafa sunmanın daha kolay olması.  mesela ege arar, pertevniyal’de oynuyor, hazır hale geliyor. geçen yıl aynı takımda oynayan okben, acıbadem’de oynayan doğuş, bu sezon süper lig’de. bunun için tbl’deki takım sayısını da artırmak lazım. adana’da, mersin’de, denizli’de, konya’da neden erkek takımları yok ya da neden kapandılar. oradaki halkın da basketbolla dialogunu koparmamamız lazım. bunu yaparken de takımlarımıza maddi anlamda yol haritası çizmek istiyoruz. geçmişte verilmiş bazı sözler nedeniyle yapılan yatırımlardan şimdi herkes şikayetçi. bizim ilk kuralımız, tutamayacağımız sözleri vermemek” açıklamasını yaptı.

kaynak: milliyet

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;