2014 Yerel seçim

'En ufak yazı olmayacak'

Başbakan Erdoğan, 30 Mart'taki yerel seçimlerde oy pusulasına 'Esma' yazılması için sosyal medyada yapılan çağrılara karşı uyardı: Sakın bu oyuna gelmeyin. En ufak bir yazı olmayacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan Batman'da seçim mitingi yaptı. [AA]

başbakan tayyip erdoğan, "seçimde sizi yanıltabilirler. oy pusulası üzerinde ak parti'nin sütununa oy vururken 'oraya esma yazın' da diyebilirler. sakın bu oyuna gelmeyin, en ufak bir yazı olmayacak. sadece mühür" dedi.

oy pusulasında herhangi bir yazı ya da tahribat olursa oy geçersiz sayılıyor.

yerel seçimlere 16 gün kala sosyal paylaşım sitesi twitter'da, oy pusulasına 'esma' yazılması çağrısı yapılıyor.

17 yaşındaki esma, ihvan hareketi liderlerinden muhammed biltaci'nin kızı. temmuz 2013'te mısır'da ordunun darbe karşıtı göstericilere açtığı ateşte ölmüştü.

başbakan erdoğan katıldığı bir televizyon programında, babasının esma'ya yazdığı mektubu okurken ağlamıştı.

'bayrak' şiirini okudu

başbakan erdoğan, kürt nüfusun çoğunlukta olduğu batman'daki seçim mitinginde batmanlılardan çözüm sürecine sahip çıkmalarını istedi; barış ve demokrasi partisi'ni eleştirdi:

''türkiye'ye aynı dille, aynı üslupla konuşamayanlar, türkiye'yi bir bütün olarak kucaklamayanlar işte bu süreçten rahatsız oluyorlar. işte bdp, gerilimi siyaset tarzı yaptığı için, silahların gölgesinde siyaset yapmaya alıştığı için bu süreçten rahatsız oluyor. şimdi elinden istismar araçları kayıp gidiyor. gençlerin yaşıyor olması, kanın durması, gözyaşının durması, yoksulluğun sona ermesi bdp'nin elindeki istismar aracını alıyor ve bdp bundan rahatsız oluyor. bdp diyor ki 'biz kürtlerin temsilcisiyiz.' hadi canım sen de. elinde silahla dağlarda dolaşmaktan başka ne yaptınız? barış elde silahla olmaz. barış tatlı dille olur, hizmetle olur. işte barışın temsilcileri burada. bu ülkede barışın teminatı biziz. onun için bu reformları yaptık. yapmaya devam ediyoruz. bunlara oy vermeyeceksiniz de batman'a hiçbir şey yapmamış olan bdp'ye mi oy vereceksiniz?"

daha önce aralarında batman'ın da olduğu bazı güneydoğu illerinde esnaf tepkisini kepenk kapatarak gündeme getiriyordu. pkk'nın da esnafa kepenk kapatma çağrısı oluyordu. erdoğan buna tepki gösterdi. daha sonra da arif nihat asya'nın 'bayrak' şiirini okudu.
kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;