Suriye'de iç savaş

Enkaz altından hayata dönüş

Suriye rejiminin geçtiğimiz günlerde Şam'ın Tişrin mahallesine düzenlediği şiddetli bombardımanda bir kız çocuğu enkaz altında kaldı. Annesinin yardım istediği sivil savunma ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kız çocuğu, ölümden son anda kurtarıldı.

suriye rejimi, geçtiğimiz hafta sonu şam’ın tişrin mahallesini bombaladı. karadan karaya füze, bölgede büyük bir hasara neden oldu. bombardıman sırasında 4-5 yaşlarındaki kızını kaybeden bir anne sivil savunma teşkilatından yardım istedi. anne’nin ‘onun adı âya lütfen onu bulun’ çağrısından sonra arama çalışmaları başlatıldı. âya ölmekten son anda kurtarıldı.

rejim geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla şam’ın doğusunda bulunan tişrin, kâbun ve berze mahallelerini yeniden bombalamaya başlamıştı. daha önce muhaliflerin denetiminde bulunan bu bölgeler ile rejim arasında yerel bir ateşkes anlaşması vardı. bu nedenle uzun süreden beri iki taraf arasında büyük çatışmalar yaşanmıyordu.

suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, rejimin bölgelere yönelik bombardımanı nedeniyle en az 4 kişi öldü.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;