Türkiye

Erbakan yeniden siyaset sahnesinde

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, 4 Mayıs'ta yapılacak olan kongrede Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıkladı.

Konular: Türkiye
Parti yönetimini eleştiren Erbakan, siyasete girmesini 'zorunluluk' olarak tanımladı. [AA]

üç yıl önce vefat eden türkiye'nin eski başbakanlarından necmettin erbakan' ın oğlu fatih erbakan, saadet partisi (sp) genel başkanlığı'na adaylığını ilan etti.

erbakan ankara'da partililerle yaptığı toplantıda, 4 mayıs'ta yapılacak olan 5. kongre'yi tarihi bir dönüm noktası olarak nitelendi ve ilk hedeflerinin sp'yi tbmm'ye taşımak olduğunu söyledi. 

toplantıya katılanları 'hasbi milli görüşçüler' olarak niteleyen erbakan, 4 mayıs kongresi'nde mısır'dan gazze'ye bütün ezilenlerin sevineceği bir kararın çıkacağını, bu nedenle saadet partisi'nin yeniden ayağa kaldırılmasının herkesin görevi olduğunu söyledi.

'tercih değil, mecburiyettir'

fatih erbakan siyasete girmesinin erken olduğunu söyleyenlerin olduğunu belirtti ama bunun bir zorunluluk olduğunu açıkladı:
"bazıları 'erken değil mi? seçimi kaybederse siyasi hayatı biter, çok iyi hesap kitap yapmak lazım diyorlar' bizler de hasbi milli görüşçüler olarak diyoruz ki 'bugün sp'yi kaybediyoruz, toprak ayağımızın altından kayıyor'. merhum erbakan'ın 40 yıl önce söylediği gibi 'davamız için bir şey yapmamız gerekiyorsa hiç düşünmeden onu yaparız'. erbakan hocanın evlatları olarak hiç bir mevkiye kendiliğimizden talip olmayız. davamız için, islam aleminin kurtuluşu için görevimizi yerine getirmemiz gerekiyorsa, bize ihtiyaç duyuluyorsa kaçmayız. 'evladım eğer bu dava içerisinde kendi nefsiniz, kendi geleceğiniz, kendi menfaatiniz için bir an aklınızdan bir şey geçirirseniz size annelik hakkımı helal etmem, ancak kaçarsanız da ahirette iki elim yakanızdadır' diyen rahmetli nermin erbakan annemizin sözleri de kulaklarımda çınlamaktadır. biz de bunun için kendi geleceğimizle ilgili hesap kitap yapmak yerine, partimizin geleceğini kurtarmak için her türlü görevi yapmaya hazırız. aksi takdirde ben dahil hiç kimse bu vebalin altından kalkamaz. bizim davamızda görev istenmez, görev verilir. türkiye'nin dört bir yanından koşup gelen sp kurucuları, yüksek istişare kurulu üyeleri, il ve ilçe başkanları olarak bugün yapmış olduğumuz istişare sonucunda bendenizden genel başkanlığa aday olmamı talep etmeniz, benim için en büyük şereftir. bu teveccühünüzden ve güveninizden dolayı teşekkür ediyorum" 

sp yönetimini eleştirdi

salonda sık sık 'hocaya sadakat şerefimizdir' ve 'başbakan erbakan' sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren fatih erbakan isim vermeden bugünkü sp yönetimini eleştirdi. erbakan şunları söyledi:

"kimseyle şahsi hesabımız yoktur. bugün birlik ve beraberlik, kardeşlik günüdür. erbakan'ın 45 sene önce yaptığı gibi parçalayan değil birleştirici olacağız; dışlayıcı değil kucaklayıcı, uzaklaştırıcı değil yakınlaştırıcı olacağız. bizim yönetim anlayışımızda insanları fişleyip karalamak yoktur. canla başla görevini yapmakta olan bir teşkilat mensubunu haksız yere uzaklaştırmak yoktur. er olmak isteyenlerin üyeliğini silmek yoktur. kapalı kapılar arkasında plan yapmak yoktur. kafamızın arkasında başka gizli planlarımız olmaz. bugün herkes bilsin ki, türkiye'nin merkezinden milli görüş'ün ikinci 40 yıl harekatını başlatıyorum. bugün bu salonda 1969'un heyecanını yeniden yaşıyoruz ve yeniden sefere çıkıyoruz inşallah."

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;