Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan: Gücünü örgütten alanlarla mı yürüyeceksiniz?

Memleketi Rize’de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden HDP’yi eleştirdi. “Birileri gücünü YPG’den, PKK’dan alıyormuş. Kürt kardeşlerim, gücünü terör örgütlerinden alanlarla mı yürüyeceksiniz?” dedi.

Erdoğan, vatandaşlara Rize Çayeli’ndeki Büyükköy Belde Belediyesi binasından hitap etti. [Fotoğraf: AA]

rize çayeli’de konuşan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, isim vermeden hdp eş genel başkanlarını eleştirdi:

“ret, inkâr ve asimilasyon politikalarını ayakaltına alan biz olduk. birileri gücünü ypg’den, pkk’dan alıyormuş. kürt kardeşlerime sesleniyorum: gücünü terör örgütlerinden alanlarla mı yürüyeceksiniz? kimisi saz çalıyor. üretin, üretin! belediyelerine bakın hiçbir şey ürettikleri yok.”

erdoğan, koalisyon görüşmeleri için “biz mali istikrardan, milli birlikten yanayız. önümüzdeki hafta bir karar haftası olacaktır gibi görünüyor” dedi.

halkın ‘seçim istiyoruz’ tezahüratlarına yanıt veren erdoğan, “zaten siz ne derseniz o olur. şimdi bu plana göre rize'ye yakışan nedir? rize’nin onu yapması gerekir” ifadesini kullandı.

erdoğan, kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi:

“birileri çıkıp, ‘beştepe yasal sınırları içerisine çekilsin’ diyebiliyor. ben gayrı yasal mı çalışıyorum? ‘hiç konuşmasın, otursun’ deniliyorsa ben alışılmış bir cumhurbaşkanı değilim. yapmamız gereken daha çok şeyler var. dağları söküyoruz ya… başkanlığımda g-20 toplantısı yapacağız. halkımın verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırım.”

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;