2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Erdoğan: Hesap soruluyor

Başbakan Erdoğan, Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonlar için "Bitmedi, daha bu başlangıç. Ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecekler" dedi.

Erdoğan seçim mitinglerine Aydın'da devam etti. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

başbakan tayyip erdoğan, adana'daki cumhurbaşkanlığı seçimi mitinginde, istanbul'da 104 polisin gözaltına alındığı operasyonla ilgili konuştu. erdoğan, "devlet içinde devlet olmaz, işte birileri paralel devlete tevessül etti. hesabı sorulmaya başlandı, hesabı sorulacak. bitmedi, daha bu başlangıç. ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecekler, bu böyle bilinsin" dedi. 

erdoğan, adana'da mit'e ait tırların durdurulmasını hatırlattı, "adana'daki ihanet izah edilemez. bu pensilvanya'nın hakimleri, savcıları, emniyet içindeki uzantıları, asker içindeki uzantıları adana'da çok alçakça bir ihanet girişiminde bulundular. işte şu anda bunların hesabı soruluyor, istanbul operasyonu budur. şimdi hesap soruluyor, şimdi ortaya neler çıkacak, neler" diye konuştu. 

erdoğan, "çıkıyor birileri konuşuyor, diyorlar ki 'delile ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak, gidip bunları almak doğru değil'. onların canı yanmıyor ki bizim canımız yanıyor, onların sırtında yumurta küfesi yok" ifadesini kullandı.

'konuşmalarımı dinlediler'

erdoğan, chp lideri kemal kılıçdaroğlu ve cumhurbaşkanı adayı ekmeleddin ihsanoğlu'nun operasyona yönelik eleştirilerine de tepki gösterdi; "chp ihanet şebekelerine yapılan operasyondan rahatsız olmuş, monşer de rahatsız olmuş. varsın olsun" dedi.

erdoğan, "bu ülkede işadamlarını, bu ülkenin bakanlarını, başbakanlarını dinlemek suretiyle, sanatçısını dinlemek suretiyle her türlü şantajı, tehdidi, montajı oluşturanlar bunlar işte. şimdi bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. benim diğer ülkelerin devlet başkanlarıyla yaptığım telefon görüşmelerini  dinlediler. bakan arkadaşlarımın son derece önemli, son derece mahrem telefon görüşmelerini  dinlediler. sayın mahmud abbas ile yaptığımız telefon görüşmelerini dinlediler. türkiye cumhuriyeti devleti bunun hesabını sorar ve soruyor" ifadesini kullandı. 

adana'da durdurulan tir'lar

içinde ‘silah ve mühimmat’ olduğu iddia edilen üç tır, 19 ocak’ta savcı aziz takçı’nın talimatıyla jandarma ekipleri tarafından tarsus-adana-gaziantep otoyolu ceyhan gişelerinde durdurulup aranmıştı. tırdaki malzemelerle ilgili tutanak da hazırlanırken, adana valisi hüseyin avni coş ve bazı mit görevlilerinin devreye girmesiyle tırların yoluna devam etmesi sağlandı.

başbakan erdoğan, tırların türkmenlere yardım taşıdığını belirterek, bu kriz nedeniyle gülen cemaati'ni işaret etmiş, arama yaptıran savcıyı ihanetle suçlamıştı. tir'ları durduran 13 asker hakkında da casusluk suçlamasıyla dava açılmıştı. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;