Türkiye

Erdoğan: MİT Müsteşarı'nı harcamayız

Türkiye Başbakanı, PKK ve MİT arasındaki görüşmenin ses kaydının internete kimin tarafından sızdırıldığını bilmediğini söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

Erdoğan kaynağı bilmiyor

MİT sızmayı araştırıyor

Fidan görevde kalacak

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın müsteşar yardımcısı görevindeyken katıldığı görüşmenin tarihi bilinmiyor. AA
milli istihbarat teşkilatı (mit) ve pkk arasındaki görüşme kayıtlarının internete sızması üzerine türkiye başbakanı recep tayyip erdoğan, ilk yorumunu tunus'a uçarken yaptı. uçakta gazetecilere açıklama yapan erdoğan, ses kaydının kim tarafından sızdırıldığı hakkında bilgisi olmadığını belirtti.
 
kendisiyle birlikte mısır'a giden mit müsteşarı hakan fidan'ı ankara'ya geri gönderen başbakan erdoğan, fidan'ı inceleme yapması için görevlendirdiğini ve sızmayı araştırdıklarını söyledi.
 
erdoğan, "malum çevrelerin geçmişte de hakan bey’i hedef aldığı biliniyor. ama hatası da olsa hakan bey’i böyle nedenlerle harcamayız. biz kolay kolay adam yemeyiz" dedi.
 
mit müsteşarlarını gönül rahatlığıyla imralı'ya gönderdiklerinin altını çizen erdoğan, görüşmelerin devlet adına yapıldığını aktardı.
 
ses kaydının sızdırılmasının politikalarında herhangi bir değişikliğe neden olmayacağını vurgulayan türkiye başbakanı, "habur anlayışı bitti, bu tarz anlayış beklememek lazım artık" diye konuştu.

5 kişilik pkk-mit görüşmesi
 
pkk ve mit arasında yapılan gizli görüşmelerin ses kaydı 14 eylül 2011 çarşamba günü internete sızmıştı.
 
kayıtlara göre görüşmeye dönemin mit müsteşar yardımcıları hakan fidan ve afet güneş ile pkk yöneticilerinden sabri ok, mustafa karasu ve zübeyir aydar katılmıştı. ses kaydında hakan fidan konuşmasına kendisinin başbakan erdoğan tarafından görevlendirildiğini söyleyerek başlıyordu.
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;