Recep Tayyip Erdoğan

Erdoğan: Piyonlarla ve arkasındakilerle mücadelemizi sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara saldırısına ilişkin, "Bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Meşru müdafaa hakkını kullanmaktan çekinmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan [Fotoğraf: AA / Arşiv]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, ankara'da askeri servis konvoyunun geçişi sırasında meydana gelen bombalı saldırısına ilişkin, "ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

saldırıda hayatını kaybeden tsk personeli ve vatandaşlara allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen erdoğan, saldırıda yaralanan tsk personeline ve vatandaşlara da acil şifalar temennisinde bulundu.

türkiye'nin verdiği kayıplara yenilerinin eklenmesinin, milletin yüreğini yaraladığını ve sabırları zorladığını ifade eden erdoğan, şunları kaydetti:

"ahlaki ve insani hiçbir sınırı olmayan bu saldırıları gerçekleştiren piyonlarla ve onların arkasındaki güçlerle mücadelemizi, her gün daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. birliğimize, beraberliğimize, geleceğimize yönelik olarak, sınırlarımız dışında ve içinde gerçekleşen saldırılara misliyle karşılık verme konusundaki kararlılığımız, bu tür eylemlerle daha da güçlenmektedir."

"türkiye’nin, meşru müdafaa hakkını, her zaman, her yerde ve her durumda kullanmaktan çekinmeyeceği bilinmelidir. terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir. her şehidimiz ve her gazimiz, bu toprakların ilelebet vatanımız olduğunun, bayrağımızın inmeyeceğinin, ezanlarımızın susmayacağının, ülkemizin bölünmeyeceğinin, devletimizin yıkılmayacağının birer ispatıdır. "

"toprağın eğer uğrunda ölen varsa vatan olduğu inancının, 79 milyon vatandaşın kalbine, sarsılmaz bir inanç olarak adeta kazınmıştır. terörle mücadele konusunda uzun ve acı tecrübelerle dolu bir geçmişi bulunan türkiye'nin, allah'ın izniyle, bu saldırıların da üstesinden gelecektir."

"gerek son saldırıda, gerekse daha önceki saldırılar ve çatışmalarda verdiğimiz kayıplar içimizi yaksa da mücadele azmimizi biliyor, bizi daha fazla gayret göstermeye yöneltiyor"

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;